Wijnaldum: 'De fans smeken me te scoren'

Reacties

Aan de vooravond van de Wear-Tyne derby is de hoop bij Newcastle United op Georginio Wijnaldum gevestigd. De middenvelder weet hoe de confrontatie met Sunderland leeft onder de supporters.

Wijnaldum: 'De fans smeken me te scoren'

'De fans die ik ontmoet op straat en in de supermarkt hebben het allemaal over de wedstrijd. De laatste vijf keer verloor Newcastle de derby, dus we moeten nu winnen', aldus Wijnaldum bij de BBC.

De laatste overwinning van Newcastle in de derby met Sunderland dateert van 20 augustus 2011. De achterban van The Magpies rekent op Wijnaldum om de reeks teleurstellende resultaten te doorbreken. 'Ze smeken me bijna om te scoren.'

In het Stadium of Light verschijnen zondagmiddag twee ploegen aan de aftrap die de punten goed kunnen gebruiken, beseft de van PSV overgekomen smaakmaker. 'Als we winnen, kunnen we omhoog kijken', zegt Wijnaldum, die de nummer achttien vorige week met vier goals tegen Norwich City (6-2) pas de eerste zege in de competitie bezorgde. Bij aartsrivaal en hekkensluiter Sunderland wachten ze nog altijd op de eerste overwinning in de Premier League. Manager Dick Advocaat gooide begin deze maand de handdoek bij The Black Cats, waarna Sam Allardyce als opvolger werd aangewezen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.