Janmaat over derby: 'Vergelijkbaar met Feyenoord-Ajax'

Reacties

De altijd beladen Wear-Tyne derby doet Daryl Janmaat aan de confrontaties tussen Ajax en Feyenoord denken. De rechtsback van Newcastle United blikte vooruit op de wedstrijd tegen Sunderland.

Janmaat over derby: 'Vergelijkbaar met Feyenoord-Ajax'

De ex-Feyenoorder sprak met het plaatselijke The Chronicle over de intensiteit die bij een duel tussen Newcastle en Sunderland komt kijken. 'Het is vergelijkbaar met de rivaliteit tussen Feyenoord en Ajax. Ik houd ervan om derby's te spelen', stelt Janmaat.

Dat Newcastle in aanloop naar de confrontatie met de aartsrivaal vertrouwen tankte is een understatement. De ploeg verpletterde op het eigen St. James' Park promovendus Norwich City en Georginio Wijnaldum was met vier goals de absolute uitblinker (6-2). 'Wijnaldum is een klasse speler. Vier keer scoren in één wedstrijd is ongelooflijk en helpt het team.'

Janmaat erkent dat Newcastle wel een opsteker kon gebruiken na een rampzalige seizoenstart met geen enkele zege in de eerste acht competitiewedstrijden. 'We kregen zes goals tegen in het duel met Manchester City (6-1), dus het was goed om nu zelf ook zes keer het net te vinden.'

Het Sunderland waar manager Dick Advocaat op 4 oktober de handdoek gooide, maakt zondag in eigen huis jacht op de eerste competitiezege van de voetbaljaargang. De onlangs aangestelde Sam Allardyce, die eerder bij Newcastle actief was, hoopt dat zijn spelers het hoofd koel houden in het duel met zijn voormalige club. 'Het is mijn taak om de spelers te herinneren aan het belang van de wedstrijd en ervoor te zorgen dat ze hun emoties onder controle houden', stelde de manager tijdens een persconferentie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.