Knetterende derby's kleuren Engels voetbalweekend

Reacties

De tiende speelronde in de Premier League begint zaterdag om 16.00 uur. VI-redacteur Süleyman Öztürk blikt vooruit.

Knetterende derby's kleuren Engels voetbalweekend

De tiende speelronde is zo’n moment waarop een eerste keer een serieuze tussenbalans opgemaakt kan worden. Een houvast in alle hectiek. Al is de vraag of dat dit seizoen mogelijk is, zó klein zijn de verschillen tussen top, subtop en de ploegen daaronder.

Voor de Van Gaal-watchers, en dat zijn we toch bijna allemaal, wordt het een boeiend en onthullend weekend. Manchester United-Manchester City is behalve een knetterende burenruzie ook een confrontatie tussen twee ploegen die beiden mikken op het kampioenschap. De kraker op Old Trafford moet Van Gaal sterken in het idee dat zijn team in anderhalf jaar tijd is toegegroeid naar een voor hem acceptabel niveau. United is beter geworden, maar dat geldt misschien nog wel meer voor City. De komst van Kevin De Bruyne heeft het team een extra dimensie gegeven. De Belg staat garant voor doelpunten, assists en spelplezier.

Op voorhand zeg je: City is dit seizoen het te kloppen team. Het elftal van Manuel Pellegrini kent weinig zwakke schakels, kan spelers als David Silva op momenten missen omdat dan types als Sergio Agüero, Wilfried Bony of Raheem Sterling wel opstaan. Smaken zat. Zoveel luxe bezit Van Gaal niet.

De Tyne-Wear derby vormt zondag de warming-up voor de Manchester-derby. De clash tussen de twee noordelijke mijnwerkersbolwerken brengt van oudsher hevige emoties met zich mee. Wedstrijden tussen Newcastle United en Sunderland zijn gemaakt voor echte kerels. Er mag altijd net even iets meer, er wordt getackeld op leven en dood en een bal om mee te spelen is eigenlijk niet echt nodig.

Op zaterdag staan drie interessante ontmoetingen op het programma. Arsenal kan het thuis lastig krijgen met Everton, dat vorige week een minder duel speelde tegen Manchester United maar daarvoor heeft bewezen in de subtop te kunnen meedraaien. Chelsea wacht een vervelende trip naar West Ham United dat onder Slaven Bilic een stap vooruit heeft gezet en als blok lastig te kraken is.

Het slotakkoord van de tiende speelronde is voor Jürgen Klopp en Liverpool. In het eerste duel van The Reds werden de intenties van de Duitser meteen duidelijk. De spelers van Liverpool zetten tegen Tottenham Hotspur onmiddellijk druk op de laatste linie. Een manier van voetballen die training en conditie vergt, maar veelbelovend voor de toekomst lijkt.

Programma
West Ham United 24-10
16:00
Chelsea
Leicester City 24-10
16:00
Crystal Palace
Aston Villa 24-10
16:00
Swansea City
Stoke City 24-10
16:00
Watford
Norwich City 24-10
16:00
West Bromwich Albion
Arsenal 24-10
18:30
Everton
Sunderland 25-10
13:00
Newcastle United
Manchester United 25-10
15:05
Manchester City
AFC Bournemouth 25-10
15:05
Tottenham Hotspur
Liverpool 25-10
17:15
Southampton
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.