Blessure Janmaat, dreigend keepersprobleem Newcastle

Reacties

De thuiswedstrijd tegen Stoke City (0-0) kostte Newcastle United niet alleen twee punten, manager Steve McClaren zag ook Daryl Janmaat en doelman Rob Elliot blessures oplopen in het competitieduel van zaterdagmiddag.

Blessure Janmaat, dreigend keepersprobleem Newcastle

Janmaat ging in de slotfase naar de kant voor de 21-jarige Jamal Lascelles, nadat hij een tik had gekregen van zijn directe tegenstander Marko Arnautovic (ex-FC Twente, foto). Daardoor is het volgens The Newcastle Chronicle twijfelachtig of de 26-jarige rechtsback komende zaterdag inzetbaar is in de uitwedstrijd tegen AFC Bournemouth.

Keeper Elliot speelde het duel met Stoke ondanks een dijbeenblessure uit. Toch zorgt dat voor nog meer kopzorgen bij McClaren. De 29-jarige Ier stond de laatste drie competitieduels onder de lat wegens de kwetsuren van Tim Krul en Karl Darlow, die inmiddels wel dichtbij een rentree is. De achttienjarige Freddie Woodman mag zich nu mogelijk opmaken voor zijn debuut namens The Magpies.

'We hebben weinig hoop dat hij volgende week kan spelen', zei McClaren na afloop over Elliot. De Engelse manager openbaarde dat het meespelen van Elliot zaterdag ook al onzeker was. 'We dachten niet dat hij kon spelen, maar hij stond erop dat hij een test zou doen. Daar gingen we mee akkoord en die doorstond hij. Maar hij is nu een serieus twijfelgeval voor volgende week.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.