Wijnaldum ook na tegenslag vastberaden richting titel

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de 29ste speelronde is dat PSV-aanvoerder Georginio Wijnaldum.

Wijnaldum ook na tegenslag vastberaden richting titel

Het was eigenlijk niet de week van Wijnaldum. Sterker nog, het ging eigenlijk al wat langer niet zoals de Rotterdammer wilde. De captain van PSV ging in de tweede seizoenshelft op zoek naar uitslagen die statusbevestigend zouden werken. Nederlagen tegen Ajax (thuis in Eindhoven) en tegen zijn Feyenoord (in Rotterdam) deden hem daarom veel zeer.

Bijkomend nadeel was dat Ajax dichterbij kwam in de titelrace. Vorige week volgde een nieuwe domper, toen Guus Hiddink hem na de sof tegen Turkije uit Oranje sneed ten faveure van Davy Klaassen.

Memphis Depay en Georginio Wijnaldum jubelen. Tegen Twente zijn zij goed voor drie goals.
Memphis Depay en Georginio Wijnaldum jubelen. Tegen Twente zijn zij goed voor drie goals.

Enkele dagen later in Enschede liet Wijnaldum zien dat hij prima kan omgaan met een dergelijke tegenslag. Uit bij FC Twente nam hij zaterdag als een waardig aanvoerder PSV bij de hand en stuurde zijn ploeg gedecideerd richting een 5-0 overwinning. Zijn vastberadenheid sloeg over op het Eindhovense team. PSV speelde bij vlagen goed en gaf, behoudens een fase voor rust, nauwelijks wat weg.

Dat mindere kwartier waarin FC Twente even mocht hopen op een aansluitingstreffer, werd door Wijnaldum persoonlijk afgesloten met het derde Eindhovense doelpunt. Over en sluiten. Een half etmaal later zagen Wijnaldum en zijn maten dat ze Ajax hadden gebroken. De Amsterdammers speelden gelijk in Utrecht.

Wijnaldum kreeg voor zijn optreden in Enschede een 7,5. Ruim voldoende voor handhaving in de top van het Gillette Pro Klassement.

Bekijk hier het Gillette Pro Klassement met alle beoordelingen van de Eredivisie-spelers
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.