Schreuder: 'Tegen PEC gaan we een heel ander Twente zien'

Reacties

FC Twente-coach Alfred Schreuder weet dat het komende duel met PEC Zwolle het rampzalige seizoen van de Tukkers flink kan opfleuren. In Enschede staat dinsdag de halve finale van het bekertoernooi op het programma.

Schreuder: 'Tegen PEC gaan we een heel ander Twente zien'

'Je voelt dat het publiek ook hunkert naar deze wedstrijd', stelt Schreuder op de clubwebsite. 'Dat merkte je zaterdag in het stadion al na de wedstrijd, hoe de toeschouwers erachter gingen staan', haalt de bekritiseerde coach nog even de 5-0 nederlaag van zaterdag tegen PSV aan. 

'Op dit moment is de halve finale de belangrijkste wedstrijd van het jaar voor ons, maar dat zal voor Zwolle niet anders zijn', vervolgt Schreuder. 'Een ploeg die erg goed kan voetballen en na vorig seizoen ook weet hoe mooi het is om de KNVB-beker te winnen. Ik merkte afgelopen week hoe deze halve finale leeft bij de spelers. In de vorige ronde tegen AZ, toch een van de beste teams van Nederland, wonnen we met 3-0 en hebben de spelers gemerkt hoe mooi een bekerwedstrijd kan zijn. Het zijn wedstrijden waarin je boven jezelf uit kan en misschien zelfs moet stijgen.'

Dat een veredeld B-elftal zaterdag keihard onderuit ging tegen PSV, zegt volgens Schreuder niet zo veel over de halve finale. 'De wedstrijd tegen PSV hebben we gisteren afgesloten en tegen PEC Zwolle zullen we een heel ander FC Twente zien, daar ben ik van overtuigd. Ik verwacht een vechtwedstrijd, een alles-of-niets-duel dat bepalend kan zijn voor de rest van het seizoen.'

Schreuder denkt tegen PEC weer een beroep te kunnen doen op de nodige vaste waarden. Maandag volgt er nog een afsluitende training. 'Daarna kijken we of Andreas Bjelland en Luc Castaignos morgen bij de selectie kunnen zitten, ik heb goede hoop. Felipe (Gutiérrez, red.) heeft zaterdag zijn rentree kunnen maken en had gisteren geen reactie op zijn knie. Dat is heel positief, als het vandaag weer goed gaat zit hij weer bij de groep, maar we zullen hem geen 45 minuten of meer laten spelen. Voor Jesus Corona en Orlando Engelaar zal het lastig worden om erbij te kunnen zijn, Jesus heeft gisteren nog niet kunnen trainen', aldus Schreuder.

Hij ziet Hakim Ziyech terugkeren na een schorsing en spaarde Hidde ter Avest en Renato Tapia zaterdag. Daardoor kan dat duo morgen ook aantreden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.