De Boer: 'PSV heeft wél spelers die het verschil maken'

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer heeft het verschil tussen zijn ploeg en aanstaande kampioen PSV aangestipt. Waar de coach bij de Eindhovenaren over het hele seizoen gezien voldoende uitblinkers zag, was er volgens hem bij de Amsterdammers juist een gebrek aan spelvreugde.

De Boer: 'PSV heeft wél spelers die het verschil maken'

'PSV is het meest constant geweest en ze hebben een paar uitblinkers gehad die het verschil hebben gemaakt', zo concludeerde De Boer in gesprek met de NOS. 'Depay doet dat bijna het hele seizoen. De laatste weken misschien wat minder, maar hij blijft altijd dreigend', aldus De Boer over de Eredivisietopschutter (negentien goals).

'Wijnaldum maakt een fantastisch seizoen door en Guardado is een heel belangrijke schakel', vervolgde De Boer. 'In de spits begon Luuk de Jong stroef, maar hij heeft het daarna heel goed opgepakt. Willems is bovendien een revelatie geweest de laatste maanden.'

Juist die mannen in vorm, maakten het verschil volgens De Boer. 'Wij hebben ook een goed elftal, maar het gaat erom dat je in vorm bent. Dat zijn wij véél te weinig geweest en PSV was dat wel vaak.'

De Boer stipte ook het gebrek aan spektakel in de duels van Ajax aan. 'Natuurlijk kijk ik ook zelf in de spiegel. Wij hebben dit seizoen niet de spelvreugde kunnen tonen die er moet zijn. Attractief spelen, kansen creëren; dat is veel te weinig gebeurd', besloot De Boer, die met Ajax tien punten achter staat op de koploper. Daardoor zou PSV in de komende speelronde al kampioen kunnen worden. De Eindhovenaren moeten dan vrijdag in eigen huis winnen van PEC Zwolle en Ajax een dag later verliezen bij Heracles Almelo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.