Huldiging PSV op zondag, duel Heerenveen mogelijk vroeger

Reacties

Als PSV komend weekend kampioen wordt heeft de huldiging plaats op zondag. Wanneer de Eindhovenaren een week later tegen SC Heerenveen de titel pakken, is de huldiging op zondag 19 april. Overigens is de kans groot dat het duel met SC Heerenveen wordt vervroegd.

Huldiging PSV op zondag, duel Heerenveen mogelijk vroeger

Waar het duel van vrijdag met Zwolle niet verplaatst zal worden, is de kans zeer aanwezig dat de wedstrijd van zaterdag 18 april tegen SC Heerenveen wordt vervroegd naar 18.30 uur in plaats van 19.45 uur. De burgemeester kan dat autonoom beslissen, maar is niet gemachtigd om de wedstrijd een dag te verplaatsen.

Zeker is wel dat de huldiging op een zondag wordt gehouden wanneer PSV vrijdag of een week later kampioen wordt. Dit met het oog op de openbare orde in Eindhoven. Mocht het dit weekend al zover zijn zal de huldiging plaatsvinden zonder Schaal. De trofee die de landskampioen toekomt zal dan pas een week later, rond het duel met SC Heerenveen, worden uitgereikt.

Als PSV vrijdag in eigen huis wint van PEC Zwolle en Ajax een dag later in Almelo verliest van Heracles is de titel een feit voor de ploeg van trainer Phillip Cocu. Mocht het niet zover komen, volstaat voor PSV in de week daarop een zege tegen SC Heerenveen. Het gat met Ajax bedraagt met nog vijf duels te gaan nu tien punten.

Ook in de 31ste speelronde speelt PSV een dag eerder dan Ajax. De Eindhovenaren nemen het zaterdag 18 april op tegen de Friezen, terwijl de Amsterdammers de dag daarop NAC Breda ontvangen. Mocht PSV beide duels winnen, is de titel hoe dan ook een feit. Maar verspeelt de ploeg van trainer Phillip Cocu punten, is het een dag later opnieuw afhankelijk van het resultaat in Amsterdam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.