Kampioensagenda: is PSV volgende week al kampioen?

Reacties

Door de ruime zege van koploper PSV op bezoek bij FC Twente (5-0) en het gelijkspel van achtervolger Ajax (1-1) in Utrecht is het gat opgelopen tot tien punten. De titel lijkt een kwestie van tijd, maar is het volgende week al zover? Een blik op de resterende duels van de Eindhovenaren en de Amsterdammers.

Kampioensagenda: is PSV volgende week al kampioen?

Als PSV vrijdag in eigen huis wint van PEC Zwolle en Ajax een dag later in Almelo verliest van Heracles is de titel een feit voor de ploeg van trainer Phillip Cocu. In dat geval is het gat dertien punten met nog vier speelronden voor de boeg.

Maar mocht het in speelronde dertig nog niet zover zijn heeft PSV nog vier ontmoetingen om alsnog kampioen van Nederland te worden. Van de komende vijf wedstrijden spelen de Eindhovenaren er nog drie in eigen huis. PEC Zwolle (10 april), SC Heerenveen (18 april) en Heracles Almelo (10 mei) komen nog naar het Philips Stadion. PSV gaat nog op bezoek naar Excelsior en sluit de competitie af met de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag.

Achtervolger Ajax speelt nog maar twee keer thuis. Op 19 april ontvangt de ploeg van trainer Frank de Boer NAC Breda. Op 10 mei komt SC Cambuur op bezoek in Amsterdam. Verder staan er nog drie uitduels op het programma voor de regerend landskampioen. De Amsterdammers gaan nog op bezoek bij Heracles Almelo (11 april), PEC Zwolle (26 april) en FC Dordrecht (17 mei).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.