VI Vandaag: NEC moet kater wegspelen, VI blikt terug

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: NEC moet kater wegspelen, VI blikt terug

Kampioen NEC moet zich opladen

Het is weliswaar maandag, maar uiteraard ook Tweede Paasdag. En dus wordt er behoorlijk veel gevoetbald. Zo staat er in de Jupiler League een bijna volledige speelronde op het programma. Nog maar net bijgekomen van het kampioenschap, het feest en uiteraard de nodige biertjes (foto) moet NEC alweer aan de bak, het gaat op bezoek bij FC Oss.

VI.nl blikt volop terug

Uiteraard blikt VI.nl terug op het weer bomvolle voetbalweekend. In de Eredivisie nam PSV nu écht een voorschot op de titel, mede omdat Ajax bij FC Utrecht met 1-1 gelijkspeelde. Feyenoord ging er bij AZ met de drie punten vandoor, terwijl Heracles Almelo het lot van aanstaande degradant FC Dordrecht wel leek te bezegelen.

Op VI Premium publiceren we zoals iedere week de cijfers die onze clubwatchers in de afgelopen speelronde uitdeelden aan de verschillende spelers. Ook vatten we de 29ste speelronde samen in tien fraaie beelden en bespreken we in onze audiofragmenten de belangrijkste momenten van afgelopen weekend.

Buitenlandse topduels

Ook in het buitenland wordt gevoetbald. Zo gaat Manchester City op bezoek bij Crystal Palace een poging wagen om koploper Chelsea het vuur nog wat na aan de schenen te leggen. In België beginnen Club Brugge en Anderlecht met thuiswedstrijden tegen respectievelijk Standard Luik en Charleroi aan de play-offs om de landstitel en komt in Portugal het FC Porto van Bruno Martins Indi in actie tegen Estoril.

Klik hier voor alle wedstrijden van vandaag.

Op 6 april in... 2002

Precies dertien jaar geleden pakte Manchester City de titel... In de First Division welteverstaan, het tweede niveau van Engeland dus. De miljoenenploeg die momenteel jaarlijks meestrijdt om het landskampioenschap en in de Champions League wedijvert met de groten der aarde, speelde nog niet zo lang geleden in de marge.

Door met 5-1 te winnen van Barnsley verzekerde de ploeg van toenmalig manager Kevin Keegan zich van de titel, een dag eerder was promotie naar het hoogste niveau al bereikt door puntenverlies van de concurrentie. Vanaf dat moment ging het allemaal beter. In 2003 plaatste City zich weer eens voor Europees voetbal, een jaar later werd het nieuwe City of Manchester Stadium betrokken, terwijl de club in 2007 een nieuwe steenrijke eigenaar kreeg. Het vervolg is bekend.

Jarig

    René Eijkelkamp - voormalig spits PSV en Oranje (1964)
    Pietro Vierchowod - voormalig Italiaans international (1959)

    Bekijk hier al onze video's
    Praat mee

    Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

    Reacties worden op dit moment geladen.