West Brom helpt Noord-Ierland in jacht op EK-debuut

Reacties

Ondanks een hamstringblessure heeft West Bromwich Albion Jonny Evans toch afgestaan aan de nationale ploeg van Noord-Ierland. De ploeg van Michael O'Neill kan zich in de kwalificatiewedstrijden tegen Griekenland (donderdag) en Finland (zondag) voor het eerst in de historie plaatsen voor een Europese eindronde.

West Brom helpt Noord-Ierland in jacht op EK-debuut

Noord-Ierland gaat na acht wedstrijden verrassend aan de leiding in Groep F, vóór Roemenië en Hongarije. Het land dat in 1982 en 1986 al wel van de partij was op het WK moet in de laatste twee duels de Hongaren (vier punten minder) voorblijven om zeker te zijn van een direct ticket voor het EK 2016 in Frankrijk.

Evans miste vorig jaar de eerste vier kwalificatiewedstrijden al door een enkelblessure, maar was er in de duels van 2015 tot nu toe altijd bij. Die van morgenavond tegen de Grieken - als scheidsrechter Bas Nijhuis op het veld staat - gaat de 27-jarige verdediger missen, maar in de afsluitende uitwedstrijd tegen Finland kan bondscoach O'Neill mogelijk nog wel over zijn sterkhouder beschikken.

Zijn werkgever WBA heeft immers besloten Evans ondanks zijn kwetsuur, die hij zaterdag opliep tegen Crystal Palace, toch af te laten reizen naar Belfast. 'West Brom heeft uitstekend medewerking verleend', vertelde O'Neill tegen de BBC. 'We wisten al dat donderdag te vroeg zou komen, maar dat hij zondag meespeelt is niet uitgesloten, niet voor ons en niet voor de club.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.