O'Neill dankt talisman Lafferty voor ontsnapping

Reacties

Dat Noord-Ierland zich nog niet verzekerde van deelname aan het EK in Frankrijk is volgens Michael O'Neill niet erg. De bondscoach verwacht dat Hongarije geen roet meer in het eten gooit.

O'Neill dankt talisman Lafferty voor ontsnapping

Maandag leek Hongarije op weg naar een verrassende overwinning op Windsor Park, maar in de extra speeltijd zorgde Kyle Lafferty voor de gelijkmaker. 'Voor rust domineerden we, maar de tegenstander verdedigde uitstekend en we creëerden te weinig kansen', reageerde O'Neill na de wedstrijd.

'Kyle speelde dit seizoen nog geen minuut in clubverband, ook niet in de voorbereiding, en had het zwaar. Maar hem naar de kant halen zou betekenen dat ik onze talisman naar de kant zou halen en ik wilde Hongarije niet die voldoening geven', vervolgde O'Neill, die Lafferty in de slotfase met zijn zevende doelpunt tijdens deze EK-kwalificatie voor een punt zag zorgen.

Een gelijkspel was niet voldoende voor feest in Belfast, maar O'Neill denkt dat het niet meer misgaat. 'Hongarije moet zijn laatste duels winnen, waaronder een uitwedstrijd tegen Griekenland. Dat is niet makkelijk. Het is geen probleem dat we na acht wedstrijden nog niet zeker zijn van het EK. Spanje heeft zich ook nog niet gekwalificeerd.'

Met zeventien punten uit acht duels is Noord-Ierland in ieder geval zeker van de derde plaats en dus deelname aan de play-offs om een EK-ticket. De koploper van Groep F heeft zeventien punten, terwijl Roemenië en Hongarije volgen op respectievelijk één en vier punten achterstand.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.