Groep F: Noord-Ierland met de schrik vrij tegen Hongarije

Reacties

Noord-Ierland heeft zich niet geplaatst voor het EK, maar het zal zijn handen dichtknijpen na de late gelijkmaker tegen Hongarije. Er is bovenin nog niets beslist in Groep F.

Groep F: Noord-Ierland met de schrik vrij tegen Hongarije

Noord-Ierland - Hongarije 1-1
De Noord-Ieren wisten zich bij een zege verzekerd van een plaats op het EK, maar de avond leek uit te monden op een groot drama. Kyle Lafferty (foto) beloofde ondanks een lichte blessure voluit te gaan, pakte geel en kwam een voetje tekort om de Noord-Ieren aan de leiding te brengen.

Hongarije was stug, wist bondscoach Michael O'Neill al. Veteraan Gabor Király had in zijn grijze joggingbroek al vijf interlands op rij de nul gehouden en leek wederom niet te passeren. De zenuwen gingen een rol spelen bij de thuisploeg, waar Michael McGovern gruwelijk in de fout ging bij een vrije trap van Bálazs Dzsudzsák. De keeper liet een ogenschijnlijk makkelijke inzet uit zijn handen glippen, Richard Guzmics profiteerde.

Na een rode kaart voor Chris Baird (twee keer geel) leek alles weer open in de groep. Noord-Ierland was zijn prachtige uitgangspositie kwijt. Maar drie minuten in de extra tijd bracht Lafferty Windsor Park alsnog in extase, door een rebound in het dak van het doel te frommelen.

Roemenië - Griekenland 0-0
Griekenland, de Europees kampioen van 2004, is tegenwoordig troosteloos laatste in zijn EK-kwalificatiepoule. Roemenië kon zich hoe dan ook nog niet kwalificeren, maar zou met een zege wel een grote stap naar de eindronde zetten.

Zover kwam het niet. Het thuisland kreeg voor rust wel de beste kans, maar Constantin Budescu schoot vrij voor keeper Orestis Karnezis te slap in. Zijn vervanger Lucian Sanmartean (ex-FC Utrecht) deed het in de tweede helft niet veel beter. Hij joeg de bal vlak voor tijd over.

Finland - Faeröer 1-0
Met Zwollenaar Thomas Lam in de basis rekende Finland in het Olympisch Stadion van Helsinki af met de Faeröer, waardoor de Finnen nog een kleine kans hebben om het EK te bereiken.

Joel Pohjanpalo maaide bij de eerste grote kans voor de thuisploeg nog knullig over de bal heen. Maar de man die onlangs in Griekenland de winnende maakte (0-1), zou even later alsnog scoren. Na een poging van Alexander Ring tegen de onderkant van de lat werkte de spits van Fortuna Düsseldorf nu wel keurig af.

In de tweede helft gebeurde er weinig noemenswaardigs, op een kans van Pohjanpalo na. Lam kreeg nog een gele kaart en zag wegens hands ook een treffer worden afgekeurd.

Stand Groep F
Noord-Ierland 8 - 17
Roemenië 8 - 16
Hongarije 8 - 13
Finland 8 - 10
Faeröer 8 - 6
Griekenland 8 - 3
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.