Healy dreigt record te verliezen aan Lewandowski

Reacties

Robert Lewandowski is met tien doelpunten topscorer van deze EK-kwalificatiecampagne, waardoor de spits van Polen het record van David Healy binnen handbereik heeft.

Healy dreigt record te verliezen aan Lewandowski

Healy baarde opzien door in aanloop naar het EK van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland liefst dertien van de zeventien doelpunten namens Noord-Ierland voor zijn rekening te nemen. Nooit eerder scoorde iemand zoveel in één EK-kwalificatiecampagne. Lewandowski heeft tegen Schotland (uit) en Ierland (thuis) de kans om Healy te evenaren of zelfs verbeteren, aangezien het maandag tijdens de met 8-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Gibraltar - net als Ajacied Arek Milik - bij twee treffers bleef.

Alle doelpunten van Healy acht jaar geleden waren niet genoeg voor Noord-Ierland om zich te plaatsen voor het eindtoernooi. Spanje en Zweden eindigden op de eerste en tweede plaats. Polen is op dit moment ook nog niet zeker van EK-deelname. Ierland en Schotland kunnen de ploeg van bondscoach Adam Nawalka nog passeren.

Na de eenvoudige zege op Gibraltar reageerde Nawalka tevreden. 'Het was ons doel om zo snel mogelijk te scoren en daardoor de controle over de wedstrijd te krijgen', reageerde de bondscoach, die Kamil Grosicki in de achtste minuut de score zag openen. Na een half uur stond het al 4-0. 'Ik ben erg tevreden met de manier waarop we de kansen afmaakten. De ploeg was erg fel, maar in de slotfase was de concentratie minder en lukte het Gibraltar zelfs nog om te scoren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.