Löw lyrisch: 'Müller heeft een zesde zintuig'

Reacties

Joachim Löw is zeer te spreken over Thomas Müller, die maandagavond met twee doelpunten weer goud waard was voor Duitsland. Met dertig interlandtreffers nadert hij de toptien.

Löw lyrisch: 'Müller heeft een zesde zintuig'

Tijdens het uitduel met Schotland in de EK-kwalificatie zorgde Müller er met twee doelpunten en een assist voor dat Duitsland koploper bleef. 'Hij heeft een zesde zintuig', reageerde Löw na de 3-2 overwinning. 'Hij denkt alleen maar aan scoren, scoren en nog eens scoren. Dat kun je iemand niet aanleren.'

Müller heeft nu in 65 interlands dertig keer gescoord, waarmee de 25-jarige aanvaller van Bayern München de vijftiende plaats bezet op de ranglijst aller tijden. Hij passeerde Andreas Möller en heeft nog zeven doelpunten nodig om nummer tien Oliver Bierhoff te evenaren. Miroslav Klose is met 71 goals de koploper.

Schweinsteiger
Met zijn optreden tegen Schotland is Bastian Schweinsteiger op gelijke hoogte gekomen met inmiddels afgezwaaide Philipp Lahm. De middenvelder van Manchester United staat met 113 interlands op de vierde plaats gekomen van Duitse recordinternationals. Lothar Matthäus voert die aan met 150 wedstrijden voor Die Mannschaft.  

Door de zege op Hampden Park is Duitsland nagenoeg zeker van deelname aan het EK volgend jaar in Frankrijk. 'Het doel voorafgaand aan het duel van vrijdag met Polen was om zes punten te pakken. Daar zijn we in geslaagd. Ik ben trots om te zeggen dat we het hebben gedaan, het is een grote stap in de richting van Frankrijk', aldus Löw .

Met nog twee duels voor de boeg heeft nummer twee Polen twee punten achterstand, terwijl Ierland met vier punten minder ook nog kan passeren. Op 8 oktober wacht eerst een uitwedstrijd tegen Ierland en drie dagen later komt Georgië op bezoek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.