Wenger neemt rokende keeper Szczesny weer in genade aan

Reacties

Arsenal-keeper Wojchiech Szczesny heeft zijn excuses aangeboden voor het opsteken van een sigaret, waarmee volgens manager Arsène Wenger de kous af is. De Fransman liet doorschemeren dat het geen gevolgen zal hebben voor de basisplaats van de Pool.

Wenger neemt rokende keeper Szczesny weer in genade aan

Arsenal verloor op Nieuwjaarsdag met 2-0 van het Southampton van Ronald Koeman. Szczesny zag er bij beide goals bepaald niet goed uit, maar daar ging het na afloop niet over in de Engelse media. De goalie stak na afloop van de nederlaag namelijk een sigaret op in het kleedlokaal. Dat leverde de Pool een boete van ruim 25 duizend euro op.

'Wat in de kleedkamer gebeurt, blijft in de kleedkamer', wilde Wenger op de persconferentie kwijt over de zaak. Om daar met een knipoog aan toe te voegen: 'Maar dat blijft het vrijwel nooit.' Of de keeper komende zondag tegen Stoke City terugkeert onder de lat, wilde Wenger evenwel nog niet verklappen. Afgelopen weekend zat Szczesny op de tribune voor het FA Cup-duel met Hull City, maar dat had de Franse oefenmeester al vóór de wedstrijd tegen Southampton besloten.

'Ik denk niet dat het hem al met al veel schade oplevert, al zou ik natuurlijk het liefst zien dat iedereen zich perfect gedraagt', meldde Wenger wél. 'Wanneer hij een fout maakt, geeft hij dat toe. Hij heeft in het verleden net zo goed bijgedragen aan de goede uitstraling van Arsenal en ik ben blij met hoe hij zich ontwikkelt. Hij heeft zijn excuses ook aangeboden. Hij heeft een fout gemaakt. Daarin is hij niet de eerste en hij zal ook zeker niet de laatste zijn', deed de oefenmeester de zaak af.

Toch is het voor Wenger al de tweede keer dit seizoen dat een speler van hem in het nieuws komt door roken: eerder werd Jack Wilshere gefotografeerd met een sigaret. 'Ik ben persoonlijk tegen roken, maar kom uit een tijd waarin het juist werd gestimuleerd', aldus Le Professeur. 'Toen ik stopte met voetballen en begon met coachen, ben ik ook gaan roken. Pas later wist ik wat we nu weten: roken is slecht.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.