Arsenal verslaat Hull City in reprise van FA Cup-finale

Arsenal heeft zich door een 2-0 zege op Hull City geplaatst voor de vierde ronde van de FA Cup. Vorig seizoen stonden beide ploegen op Wembley in de finale tegenover elkaar en won Arsenal in een spektakelstuk pas na verlenging met 3-2 door een goal van Aaron Ramsey.

Zondagavond was niet Wembley, maar het Emirates Stadium het decor voor de bekerconfrontatie. Manager Arsène Wenger deed in het thuisduel voor het eerst sinds 1 januari 2014 weer vanaf de aftrap een beroep op Theo Walcott. Samen met Joël Campbell en uitblinker Alexis Sánchez vormde hij de watervlugge voorhoede.

Toch waren het niet de rappe aanvallers die voor de openingsgoal zorgden. De boomlange verdediger Per Mertesacker deed dat wel. Hij opende uit een corner van Sánchez koppend de score.

In de minuten na de goal was Arsenal keer op keer dicht bij de 2-0, maar bleef een vergroting van de voorsprong uit. Waar Sánchez voor rust een poging van de lijn gehaald zag worden, vergat Walcott na rust de nekslag uit te delen. Daardoor bleef het tot de slotfase spannend, maar was het Sánchez die vlak voor zijn applauswissel wel voor de beslissing zorgde. Hij prikte de bal in de verre hoek en bekroonde zo zijn goede wedstrijd, al het vierde duel in tien dagen voor de Chileense aanvalsleider van The Gunners.

Zodoende plaatst de bekerhouder zich dus ook voor de vierde ronde. Bovendien zal het Wenger goed gedaan hebben dat zijn ploeg niet veel weggaf en dat de aanvallers bij tijd en wijle flitsend waren.