Koeman nadert Van Gaal, Lampard redt City

Reacties

Southampton heeft zijn status van nummer vier bevestigd met een zege op Arsenal. Manchester City hield de druk op koploper Chelsea.

Koeman nadert Van Gaal, Lampard redt City

Southampton – Arsenal 2-0
Southampton heeft dan eindelijk een zege te pakken in een topper in de Premier League. De ploeg van Ronald Koeman had zijn status van hoogvlieger nog niet kunnen bevestigen met resultaten in confrontaties met topploegen. Wel was er een verbetering zichtbaar, want op de nederlagen tegen Manchester City, Arsenal en Manchester United volgde een gelijkspel tegen Chelsea.

Op de eerste dag van 2015 zette Southampton die trend door. The Saints kregen daarbij de hulp van de Arsenal-defensie, en dan van Wojciech Szczesny in het bijzonder. De Poolse doelman ging allerminst vrijuit bij de twee goals. Bij de 1-0 van Sadio Mané (foto) kwam hij onnodig ver uit, waarna de Senegalees fraai vanaf de achterlijn zijn kans greep.

De slechte verwerking van een ongevaarlijke voorzet door Szczesny was de inleiding voor de 2-0 van Dusan Tadic, die in de 56ste minuut dankbaar profiteerde van de defensieve wanorde bij Arsenal. Het slechte optreden van de Pool stond in contrast met zijn Southampton-collega Fraser Forster, die bij een 1-0 stand heel knap een poging van Alexis Sánchez onschadelijk maakte.

De overwinning betekent dat Southampton de vierde plaats alleen in handen heeft gekregen, met Arsenal op drie punten achterstand. Bovendien is de ploeg van Koeman nummer drie Manchester United op een punt genaderd.

Manchester City – Sunderland 3-2
Sunderland verraste met veerkracht maar moest uiteindelijk toch het hoofd buigen voor Manchester City. Steven Jovetic (foto) maakte aanvankelijk het verschil namens de nummer twee in Premier League. De Montenegrijnse aanvaller tekende in de 57ste minuut voor de assist van de fraaie 1-0 van Yaya Touré om minder dan tien minuten later zelf de 2-0 voor zijn rekening te nemen met een goal achter het standbeen.

Jovetic ging met een gerust hart naar de kant, om vanaf daar te moeten toezien hoe Sunderland na de aansluitingstreffer van Jack Rodwell dankzij een benutte strafschop van Adam Johnson langszij kwam. Frank Lampard, de vervanger van Jovetic, zorgde in de 73ste minuut voor de opluchting bij The Citizens. Dankzij de zege komt City naast koploper Chelsea, dat later op nieuwjaarsdag in actie komt tegen Tottenham Hotspur.  

West Ham United – West Bromwich Albion 1-1
West Ham United verzuimde te profiteren van de strijd om de vierde plaats op St. Mary’s. Op eigen veld had de formatie van manager Sam Allardyce nog wel een hoopvolle start. Diafra Sakho brak al na tien minuten met een rake kopbal de ban. Maar de voorsprong hield stand tot de veertigste minuut, toen Saido Berahino West Bromwich Albion op gelijke hoogte bracht. Interim-coach Rob Kelly, die maandag de ontslagen Alan Irvine opvolgde, doet zodoende West Bromwich Albion als nummer zeventien over aan Tony Pulis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.