Wijn is beter dan cola, Van Gaal en Koeman gelijkwaardig

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Wijn is beter dan cola, Van Gaal en Koeman gelijkwaardig

• De spelers van Southampton mogen op oudejaarsavond best een glas wijn drinken. Dat liet Ronald Koeman tijdens een persconferentie weten. Donderdag, op nieuwjaarsdag, komt Arsenal op bezoek en één alcoholische versnapering kan volgens de Southampton-manager weinig kwaad. Wijn is namelijk beter, of minder slecht, dan Coca-Cola.

'Het seizoen is nog lang. Ik heb in Nederland al een paar keer met meer punten achter gestaan en toen zijn we toch kampioen geworden.'
• Manchester United heeft halverwege de competitie tien punten achterstand op koploper Chelsea, maar Daley Blind gelooft nog in het kampioenschap. Met Ajax maakte hij vaker een dergelijke achterstand goed. 'Ik ben gewend om te jagen. We gaan onszelf natuurlijk niet afschrijven. Zolang we op deze afstand staan, maken we zeker nog een kans.' (De Telegraaf)

'Mourinho en ik hebben nog altijd een goede band. De media verzinnen maar wat.'
• Afgelopen zomer zou Fernando Torres bij Chelsea vertrokken zijn vanwege een verstoorde verstandhouding met manager José Mourinho, maar daar is volgens de spits - die inmiddels door de Italiaanse club is verhuurd aan Atlético Madrid - niets van waar. Integendeel zelfs. 'Als hij Madrid zou bezoeken, neem ik hem mee uit eten. We zijn vrienden.'

Zlatan Ibrahimovic schittert niet alleen op het veld, maar ook buiten het stadion doet de spits van Paris Saint-Germain het prima. Ibrahimovic is regelmatig te zien in verschillende reclamespotjes, maar zijn nieuwste commercial spant de kroon. Oh ja, het is voor een vitamine-drankje.

Ronald Koeman en Louis van Gaal ontlopen elkaar niet veel dit seizoen. En dat geldt niet alleen voor de huidige stand op de ranglijst. Van Gaal bezet met Manchester United de derde plaats, op drie punten gevolgd door nummer vier Southampton, de ploeg van manager Koeman. Ook taaltechnisch zijn de heren aan elkaar gewaagd. Maar of dat nou zo positief is...

Pogba met Guinee naar Afrika Cup.
Florentin Pogba, de oudere broer van de Franse international en Juventus-middenvelder Paul Pogba, is opgenomen in de selectie van Guinee voor de Afrika Cup. In tegenstelling tot Florentin in zijn 24-jarige tweelingbroer Mathias Pogba niet geselecteerd door bondscoach Michel Dussuyer.

'Ik ben niet agressief, dit is niets voor mij.'
Papiss Cissé heeft op de clubwebsite van Newcastle United zijn excuses aangeboden voor zijn elleboogstoot tijdens de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Everton. De Senegalese aanvaller kreeg hiervoor een schorsing van drie wedstrijden.

• Waar een radio-item al niet goed voor is. VI-verslaggever Simon Zwartkruis merkte op dat Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer, afgelopen zomer over gekomen van Ajax, nog steeds op de clubwebsite van de Amsterdammers staat als selectielid van trainer Frank de Boer. Inmiddels is het aangepast.

Voor het radio-item

Na het radio-item

'Het eten is geweldig, net als de wijnen die ze hier hebben. Mijn favoriete eten? Chinees.'
• Voor zijn komst naar Manchester United werd manager Louis van Gaal gewaarschuwd voor het Engelse eten, maar daar merkt hij helemaal niets van, zo meldt hij. Nogal wiedes, als je dit zo hoort...

'Ik veranderde binnen een jaar in Captain America.'
• Over Manchester United gesproken: keeper David De Gea is dit seizoen een van de grote uitblinkers. Dat heeft volgens de Spanjaard zelf mede te maken met de fysieke arbeid die hij de afgelopen tijd leverde. Zo vergelijkt hij zichzelf met Steve Rogers, een smal jochie dat in het stripverhaal Captain America transformeert in een spierbundel. (FIFA.com)

• Dit is waarschijnlijk niet wat Katharina Lembke, vriendin van Borussia Dortmund-jongeling Jannik Bandowski, voor ogen had toen haar liefje zei: Kom schat, we gaan op vakantie naar een zonnig oord.

• Het blijft een aparte man, die Diego Maradona. Op onderstaande foto is te zien hoe hij een tatoeage laat zetten ter ere van zijn vriendin. Op zich een lief gebaar, ware het niet dat hij daarbij het koosnaampje Bitch heeft laten plaatsen. Het gaat hier overigens om dezelfde vriendin die hij onlangs nog naar de keel vloog. Prima relatie, zo lijkt ons.

• Telt u even mee? De vraag duurt negentien seconden, het antwoord minder dan één tel. Liverpool-manager Brendan Rodgers wordt gevraagd naar Raheem Sterling, die tegen Swansea City zijn provocerende tegenstander Federico Fernandez een tikje verkocht. Een leermomentje? Het antwoord is duidelijk.

Cristiano Ronaldo mocht bij het uitreiken van de Globe Soccer Awards de prijs voor Beste Voetballer van 2014 in ontvangst nemen. Maar ook het feit dat hij op de foto mocht met Kluivert doet hem zo te zien goed. Het gaat hierbij wel om Shane, het zevenjarige zoontje van Patrick. Ziet u de gelijkenis met zjin vader?

'Ik heb respect voor de mens Van Geneugden, maar kon hem ondanks verschillende telefoontjes nog niet bereiken om hem te bedanken. De beslissing is hem per mail meegedeeld.'
• De trainer, of sorry: ex-trainer, van Waasland-Beveren kreeg het nieuws van zijn ontslag wel op een heel bijzondere manier te horen. Of eigenlijk te lezen. Ronny Van Geneugden vernam via een e-mail van manager Dirk Poppe dat hij geen baan meer had.

'Ik heb er vertrouwen in dat ik die strijd ga winnen. Ik heb mijn afkomst nooit verloochend en ik heb altijd een doel voor ogen gehad.'
• Dat laatste bedoelt Julio Ricardo Cruz figuurlijk, maar je kunt het ook letterlijk opvatten. Ooit was hij namelijk een gevierd spits, onder meer bij Feyenoord. Inmiddels is hij echter in de running om burgemeester te worden van Lomas de Zamora in Argentinië. (AD)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.