Wenger heeft enkel oog voor gehavend Arsenal

Reacties

Arsène Wenger wil het jaar 2015 dolgraag afsluiten als koploper van de Premier League. Dan moet zijn Arsenal op Boxing Day om te beginnen eerst nog even winnen van Southampton. De manager wilde zich niet wagen aan een uitgebreide analyse van die ploeg, want hij had zelf genoeg zorgen.

Wenger heeft enkel oog voor gehavend Arsenal

'Ik denk dat we ons puur op onszelf moeten focussen en niet op de tegenstander', meende Wenger. Als de 66-jarige hoofdcoach zich inderdaad richt tot zijn eigen spelersgroep, ziet hij dat die selectie flink is uitgedund door onder meer het ontbreken van Santi Cazorla, Mikel Arteta en Danny Welbeck. 'We hebben nog steeds te maken met dezelfde blessures', bevestigde Wenger, die het jaar 2015 hoopt af te sluiten met de koppositie. De Londenaren hebben als nummer twee een achterstand van twee punten op koploper Leicester City.

'Het is nog te vroeg om over een echte titelstrijd te praten', stelde hij op het persmoment in aanloop naar de uitwedstrijd tegen The Saints op tweede kerstdag, hoewel hij maandag wel aangaf te geloven in de eerste titel sinds 2004. 'De voetbalwereld is erg pragmatisch. Niemand kan de toekomst voorspellen in deze sport. Bovendien zijn we pas halverwege', doelde de manager op het feit dat de ontmoeting met de selectie van Ronald Koeman de achttiende competitiewedstrijd van het seizoen is.

'Ik kan wel zeggen dat we een goed jaar hebben gehad in 2015', vervolgde Wenger met een positieve noot. 'Als je terugblikt, kunnen we concluderen dat we consistent hebben gepresteerd. Het was een vrij positief jaar, we zijn achterin stabieler geworden en het lijkt erop dat we op een goed spoor zitten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.