'Özil ziet dingen die andere mensen niet zien'

Reacties

Met zijn veertiende en vijftiende assist van het seizoen was Mesut Özil maandagavond van onschatbare waarde voor Arsenal in de 2-1 zege op Manchester City. Theo Walcott en Arsène Wenger waren na afloop vol lof over de Duitser, die zelf vrij luchtig over zijn prestatie sprak.

'Özil ziet dingen die andere mensen niet zien'

'Mesut Özil ziet dingen die andere mensen niet zien. Als je een loopactie maakt, dan weet je dat hij de pass geeft. Met zo'n bijzondere speler in je team wordt voetballen een stuk makkelijker', aldus Walcott, die zelf de 1-0 verzorgde.

De eerste landstitel sinds 2004 lijkt dit seizoen dichterbij dan ooit voor Arsenal. Chelsea kent immers een rampjaar, Liverpool staat al op grote afstand, terwijl Manchester United in crisis verkeert en Tottenham Hotspur een maatje te klein lijkt om een gooi te doen naar de titel. Alleen het stuntende Leicester City (38) en het maandag verslagen City (32) zijn in staat concurrentie te bieden aan de ploeg van Arsène Wenger, die 36 punten heeft.

'We geloven in onze kansen. Wij kunnen kampioen worden', stelde Özil tegen Sky Sports. De Duitser wordt in Noord-Londen op handen gedragen, maar relativeerde zijn eigen invloed. 'Ik ben gewoon blij dat ik het team kan helpen. Dit is een erg belangrijke zege voor ons en ik vind het fijn dat ik daar een bijdrage aan heb kunnen leveren.'

Ziek
Wenger erkende na de 2-1 zege dat hij boft met een speler als Özil in zijn ploeg. 'Hij doet zo vaak geweldige dingen dat je er bijna gewend aan raakt', zei de manager. 'Maar ik heb genoeg ervaring in de voetballerij om te stellen dat je een speler met zijn kwaliteiten niet vaak ziet. Dat hij vandaag zo goed was is erg bijzonder, want hij heeft de hele week ziek op bed gelegen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.