Wembley geeft Robben vleugels, Spaanse flirt Cazorla

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Wembley geeft Robben vleugels, Spaanse flirt Cazorla

'Er is een last van zijn schouders gevallen na zijn winnende doelpunt in de Champions League-finale tegen Borussia Dortmund. Wembley heeft Robben bevrijd. Hij weet nu dat hij zich niet meer hoeft te bewijzen, de hele wereld weet hoe goed hij is.' • Ruud Gullit spreekt lovende woorden over Arjen Robben, die Bayern München eind vorig seizoen de Champions League bezorgde. Een jaar eerder had Robben juist nog verzuimd dat te doen. In de finale van 2012 tegen Chelsea miste hij in de verlenging een strafschop. (TZ)

'Ik wil prijzen winnen, daarom ben ik naar Arsenal gekomen. We moeten het nu al jaren doen zonder er een te winnen. Als dat zo blijft, zal dat zeker invloed hebben op mijn volgende club. Ik zou het in ieder geval geweldig vinden om terug te keren naar Spanje.'
• Arsenal-middenvelder Santi Cazorla werd twee keer Europees kampioen met Spanje, maar won op clubniveau nog nooit een hoofdprijs. Het geduld van de 29-jarige Spanjaard raakt daardoor langzaam op (Sport360.com)

'Duitsland heeft een geweldige ploeg, in de breedte was het team nog nooit zo sterk. Nog nooit waren er zoveel spelers die technisch en tactisch zo goed zijn opgeleid. Na de wereldtitels van 1974 en 1990 is het nu de beurt aan de huidige generatie.'
• Voormalig bondscoach Jürgen Klinsmann vindt dat het voor zijn voormalige assistent Joachim Löw tijd wordt om te oogsten met Die Mannschaft. De huidige generatie moet na drie halve finaleplaatsen (2006, 2010 en 2012) en de verloren EK-finale van 2008 de hoofdprijs pakken op het WK in Brazilië. (SportBild)

Het lijkt een trend te gaan worden: trainers ontslaan op het moment dat ze hun verjaardag vieren. Het overkwam Paulo Fonseca bij FC Porto op 5 maart en dit keer is Mircea Rednic bij AA Gent de sigaar. De Roemeen kan zijn 52 verjaardagskaarsjes in een kartonnen doos mee naar huis nemen aangezien zijn assistent Peter Balette en speler Bernd Thijs het over zullen nemen.  Of het opzet is zullen we nooit weten, maar de planning was om Rednic gisteren al te ontslaan. Zou er expres gewacht zijn?

Dan naar een schitterend gebaar. In de Premier League beginnen alle duels dit weekend zeven minuten later ter nagedachtenis aan de Hillsborough-ramp van 15 april 1989. Tijdens die stadionramp lieten 96 Liverpool-supporters het leven. De FA Cup-finale van destijds tussen Liverpool en Nottingham Forest  werd die dag om 15.06 uur stilgelegd. Na een minuut stilte zullen de wedstrijden beginnen dit weekend. Liverpool ontvangt in eigen huis, 25 jaar na de tragedie, Manchester City; een rechtstreeks duel om de eerste plek. De aftrap is om 14.37 uur.

Het WK kan voor Brazilië al niet meer stuk. De rondborstige Larissa Riquelme (foto) heeft immers haar steun aan de Goddelijke Kanaries uitgesproken. Wie zij is? De wereld maakte tijdens het WK van 2010 kennis met de meest enthousiaste fan van Paraquay, maar aangezien haar geboorteland zich dit keer niet plaatste, gaat ze nu Brazilië aanmoedigen.

Zlatan Ibrahimovic zal balen als een stekker dat Chelsea zijn  Paris Saint-Germain heeft uitgeschakeld in de kwartfinale van de Champions League, maar de vedette is niet te beroerd om Chelsea-coach José Mourinho veel succes te wensen in het vervolg van het miljoenenbal. De twee werkten eerder samen bij Inter. De Zweed moest vanwege een blessure toezien hoe PSG met 2-0 ten onder ging. Het heenduel, mét Zlatan, was nog met 3-1 gewonnen.

Wil je meer zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.