Duitsland wint WK, drie supersterren en enorme blunder

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Duitsland wint WK, drie supersterren en enorme blunder

• Duitsland wordt wereldkampioen tijdens de eindronde van komende zomer in Brazilië. In de finale winnen de Duitsers met 2-0 van het gastland. Scheidsrechter van dienst: Homer Simpson, een van de hoofdfiguren in de tekenserie The Simpsons.

Michal Miskiewicz kende op bezoek bij Zaglebie Lubin niet zijn meest gelukkige avond als doelman. De Poolse sluitpost van Wisla Kraków verloor niet alleen met 3-1, maar ging zelf behoorlijk in de fout bij de derde treffer van Lubin.

• Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney en Neymar schitteren in een nieuwe commercial. Nike start de voetbalcampagne van het WK-jaar 2014: #riskeverything. Geniet mee in onderstaand filmpje.

• Op een dag als deze kunnen de grappen niet uitblijven. Manchester City heeft de prijs gewonnen voor de beste 1 april-grap. The Citizens hadden werk gemaakt van het verhaal dat er in 2015 een enorme glijbaan zou zijn aangebracht in het Etihad Stadium, waardoor de toeschouwers op wedstrijddagen sneller dan ooit het stadion zouden kunnen verlaten. Met Moon Slide was dat in 25 seconden gepiept. Een heuse video, een nep-twitteraccount van de beroemde architect Flora Pi Lo inclusief quote's zetten de nietsvermoedende fans op het verkeerde been.  

'Mijn Engels is niet zo goed en als Sir Alex snel praat kan ik hem moeilijk volgen. Dat is waarschijnlijk de reden dat ik niet weet of ik een aanbieding heb gekregen of niet.'
Bayern München-trainer Josep Guardiola deed maandag ook een duit in het zakje, als we het over humor hebben. De Spanjaard ging in op de vermeende pogingen van Manchester United hem naar Old Trafford te lokken als opvolger van de legendarische Sir Alex Ferguson. De twee hadden tijdens de sabbatical van Guardiola in New York een etentje.

• Na een doelpunt willen de heren voetballers zichzelf soms vergeten. In alle euforie leven de doelpuntenmakers even in een trance. Maar ook juist dank uitspreken aan de voorbereider zit in het arsenaal van het juichen.

Bij Club Brugge heeft het vieren van een succes een extra betekenis gekregen. Er blijkt sprake van geregisseerde spontaniteit. 'Ik vind dat iedereen moet zien hoe goed de sfeer in de kleedkamer en hoe groot onze honger wel is', zei trainer Michel Preud'Homme over de collectieve festiviteiten na de 5-1 zege op SC Lokeren.

Preud'homme heeft zich laten influisteren door mentalcoach Rudy Heylen. 'Een groepsgevoel vertrekt vanuit een eenheid van idee. Concreet betekent dat dat Michel ervoor zorgt dat de spelers aan dezelfde kar trekken. En hoe kan je beter tonen dat je één groep bent dan met een vreugdedans?', aldus Heylen in Het Laatste Nieuws.

• Als we het toch over juichen hebben. De fans van Tottenham Hotspur lieten zondag zien dat ze humor hebben. Ondanks een pijnlijke wedstrijd op Anfield (4-0 nederlaag) volgden ze een van de aanhangers die riep: 'Laten we net doen of we gescoord hebben.' Het resultaat zie je in de video hieronder.

Wil je meer filmpjes zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.