Repka onthult sabotage, Maxwell noemt Barton irritant

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Repka onthult sabotage, Maxwell noemt Barton irritant

• Een bizarre onthulling van de Tsjechische ex-international Tomas Repka heeft in zijn vaderland voor veel ophef gezorgd. De nu veertigjarige mandekker laat weten in 2012 met opzet een wedstrijd van zijn toenmalige club České Budejovice te hebben gesaboteerd. Dat deed hij naar eigen zeggen niet vanwege het geld, maar omdat hij de voorzitter van de club, met wie hij een hoogoplopende vete had, een hak wilde zetten. Het bewuste duel kun je hieronder bekijken.

'De meest irritante voetballer die ik ken? Joey Barton. Hij praat over mensen zodat andere mensen over hem gaan praten.'
Ex-Ajacied Maxwell, tegenwoordig speler van Paris Saint-Germain, is niet gecharmeerd van de uitgesproken Engelsman Joey Barton. Tegenwoordig speelt Barton voor Queens Park Rangers, dat hem vorig seizoen uitleende aan Olympique Marseille.

Dick Advocaat is het voetballen nog niet verleerd. De coach van AZ, dat donderdagavond aantreedt tegen het Russische FC Anzhi, geeft tijdens de training voor de Europa-League-wedstrijd een subtiel hakballetje in de sneeuw.

'In plaats van discussieren over hoe Bayern München zo succesvol is geworden, hebben clubs het drukker met jaloers zijn en proberen zij ons af te schilderen als slechterik. Ik kan deze jaloezie ten opzichte van Bayern simpelweg niet begrijpen.'

Matthias Sammer en Jürgen Klopp voeren oorlog via de media. De sportief directeur van Bayern München liet onlangs weten dat er in Beieren harder getraind en gewerkt wordt dan bij andere Duitse clubs. Daar was de trainer van Borussia Dortmund er op zijn zachtst gezegd niet mee eens. 'Ik denk niet dat Bayern ook maar een punt minder had gepakt als Sammer er niet was', foeterde hij. Nu slaat Sammer dus weer terug.

• 'Het schijnt dat Silvio Berlusconi, de toenmalig premier van Italië en voorzitter van AC Milan, mijn aanstelling bij Bayern München openbaar maakte. Waarschijnlijk omdat ik niet bij zijn club tekende.' (Pep Guardiola)

Het WK-stickeralbum (vanaf vrijdag 11 april te koop) waar de geblesseerde Kevin Strootman ook in te bewonderen is
Het WK-stickeralbum (vanaf vrijdag 11 april te koop) waar de geblesseerde Kevin Strootman ook in te bewonderen is

Kevin Strootman kan er komende zomer niet bij zijn op het WK in Brazilië, maar hij staat toch in het WK-album van Panini. De knieblessure van de middenvelder van AS Roma was ten tijde van het drukken van het nieuwste stickeralbum nog niet bekend. Vanaf vrijdag 11 april is het WK-album in Nederland te verkrijgen. Naast Strootman selecteerde Panini nog zestien spelers van Oranje: Jasper Cillessen, Daryl Janmaat, Ron Vlaar, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daley Blind, Jordy Clasie, Nigel de Jong, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Arjen Robben, Memphis Depay, Dirk Kuijt, Robin van Persie, Klaas-Jan Huntelaar en Jeremain Lens.

• Ongeoorloofd winkelen in Milaan komt Jefferson Farfán op een reprimande te staan. De Peruviaans international, die momenteel met een knieblessure kampt, reisde naar Milaan af om te shoppen. Dat was tegen het advies van de medische staf in. Zijn werkgever Schalke 04 heeft hem op de bon geslingerd: de Zuid-Amerikaan moet volgens Bild een boete betalen.

Wil je meer filmpjes zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.