Enkels van Zlatan, Bal & Obama, Santana in Maracana

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Enkels van Zlatan, Bal & Obama, Santana in Maracana

'De allerbeste was Zlatan. Sneijder en Van der Vaart konden ook iets, maar die kwamen niet tot Zlatan enkels'
Oud-Ajacied Wesley Sonck (35) kijkt in Voetbal Magazine terug op zijn carrière, die na dit seizoen ten einde is.

'Als Financial Fair Play op gaat, hebben ze het geld niet. Als dat niet het geval is, en ze doen iets geks en doen een bod van 350 miljoen euro voor de twee, dan zal Chelsea erover nadenken'
Manager José Mourinho maakt zich allerminst druk om de vermeende interesse van Paris Saint-Germain voor zijn sterren Eden Hazard en Oscar.

• Het officiële WK-lied kennen we inmiddels al. Je weet wel, We are one van de Amerikanen Jennifer Lopez en Pitbull en de Braziliaanse Claudia Leitte (foto). Maar nu weten we ook wie er verantwoordelijk is voor het slotlied op zondag 13 juli in Maracana. De FIFA heeft gekozen voor de Mexicaanse gitarist Carlos Santana, de Haïtiaanse rapper Wyclef Jean, de Braziliaanse zanger Alexandre Pires en de Zweedse DJ Avicii.

'Het doet ons veel plezier dat ze voor Dar um Jeito hebben gekozen', aldus Carlos Santana op de website van de FIFA. 'Samen met mijn makkers Wyclef, Avicii en Alexandre Pires kijk ik ernaar uit om in juni onze boodschap over te brengen aan de Brazilianen.' Dar um Jeito betekent zoveel als Wij vinden een weg.

• 'Ik dacht dat Obama wegging'
Vitesse-trainer Peter Bosz is verbaasd over alle ophef die het afscheid van perschef Ester Bal teweeg heeft gebracht.

• VfB Stuttgart staat er in de Bundesliga allerminst goed voor. Voor trainer Huub Stevens wordt het nog een hele klus om de club te behoeden voor degradatie. Maar voor de hoofdsponsor Mercedes Benz-Bank zijn de zorgen geen reden om stoppen te overwegen.

Sterker nog, de financiële instelling wil de club een hart onder riem steken. 'We geloven in VfB Stuttgart, en juist nu willen wij met de contractverlenging een signaal afgeven', aldus Franz Reinber, bestuursvoorzitter van Mercedes Benz-Bank. En dus staat tot medio 2017 de naam van de bank op het shirt van Die Schwaben.

• Met ingang van het seizoen 2016/2017 wil AS Roma zijn thuiswedstrijden spelen in een nieuw stadion dat plaats moet bieden aan ruim vijftigduizend toeschouwers. Bekijk hieronder de beelden van het nieuwe 'Colosseum' van de Romeinse grootmacht.

• Een Brusselse jeugdscheidsrechter overweegt juridische stappen te ondernemen tegen de scheidsrechterscommissie omdat hij zich gediscrimineerd voelt. Volgens de Belg wil de voetbalbond hem niet promoveren omwille van zijn lengte, de scheidsrechter is namelijk 1,49 meter.

Paul Scholes, Ryan Giggs, Nicky Butt, Gary Neville en Phil Neville hebben een opmerkelijke aankoop gedaan. De succesvolle lichting jeugdspelers van Manchester United uit de jaren negentig nemen in de zomer van 2014 Salford City over, mits de FA akkoord gaat. De club komt uit in de Northern Premier League Division One North, het achtste niveau in Engeland. De keuze voor Salford komt voort uit jeugdsentiment: Scholes werd geboren in het plaatsje nabij Manchester, terwijl de gebroeders Neville hun eerste stage voor United afwerkten bij Salford City.

Wil je meer filmpjes zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.