Messi & Ronaldo stijgen op, Hunter, messenwerper gezocht

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Messi & Ronaldo stijgen op, Hunter, messenwerper gezocht

• Topsporters en vliegmaatschappijen. Het blijkt een uitstekende combinatie. Waar Turkish Airlines eerder Lionel Messi en basketbal-icoon Kobe Bryant strikte, figureren Cristiano Ronaldo en Pele in de nieuwe reclame van Emirates. Bekijk hieronder de commercials.

• Op Craven Cottage opnieuw een teleurstellende zondag voor de Fulham-fans. Dit keer was Everton (3-1) te sterk voor de hekkensluiter van de Premier League. Aan humor geen gebrek in Londen. Deze behulpzame supporter van Fulham biedt de grensrechter zijn blindenstok aan nadat hij, volgens de fan, in de fout ging. Ook de grensrechter zag er de humor wel van in.

'Het ging om een knipmes dat duidelijk was opengeplooid alvorens het werd geworpen.'
• Dat zegt Chris Vandebroeck, de advocaat van het Belgische OH Leuven naar aanleiding van het messen-incident tijdens het degradatieduel met Bergen (2-0 zege Leuven). 'Er is wel degelijk een mes richting de spelers geworpen vanuit het bezoekersvak van Bergen', laat Vandebroeck weten. De politie doet er alles aan de messenwerper te vinden.

Rafael van der Vaart wordt dit seizoen bij Hamburger SV met regelmaat bekritiseerd. Hij zou zijn oude niveau niet halen. Bovendien wordt zijn fitheid in twijfel getrokken. Desondanks vecht de Oranje-international voor elke meter. Dat is te zien in deze beelden van Sport1.

Klaas-Jan Huntelaar is op stoom en scoorde afgelopen weekend wederom. In de laatste vijf competitiewedstrijden wist de aanvaller van Schalke 04 liefst zeven keer te scoren. In deze beelden van Sport1 zien we enkele acties van de spits in duel met Hertha BSC (2-0).

• Maskers zijn hip bij Nederlandse voetballers. Afgelopen zondag speelde John Heitinga bij Fulham wegens een gebroken neus met zo'n masker, terwijl ook PSV'er Mephis Depay er mee rondloopt. PEC Zwolle-verdediger Maikel van der Werff laat zich er na een hevige botsing in het duel met ADO Den Haag ook eentje aanmeten. Trainer Ron Jans heeft een oplossing voor zijn mandekker. 'Ik zei tegen Maikel: ik wil Memphis Depay wel bellen, misschien heeft hij zijn masker niet meer nodig.' (Fox Sports)

• Arbiter Nicola Rizzoli zorgde afgelopen zondag tijdens de wedstrijd tussen Sassuolo en AS Roma voor een merkwaardig moment. Sassuolo-aanvaller Nicola Sansone ging bij een 1-0 achterstand neer in het strafschopgebied van Roma en kreeg een penalty toegewezen. Daar kwam de scheidsrechter verrassend genoeg op terug. Na overleg met zijn assistenten besloot hij een scheidsrechtersbal te geven. Roma won uiteindelijk met 0-2, door doelpunten van Mattia Destro en ex-Excelsiorwinger Michel Bastos.

'Ik denk niet dat belangrijke trainers enige waarde hechten aan deze spelletjes.'
Manuel Pellegrini heeft een sneer uitgedeeld aan Chelsea-coach José Mourinho. De Chileen, trainer van Manchester City, vindt de 'mind games' die The Special One toepast onzin, zei hij. Intussen lacht de trainer van The Citizens het hardst, aangezien Chelsea inmiddels koploper af is. (Engelse media)

Juan Román Riquelme is het voetballen allerminst verleerd! In de beladen SuperClásico tegen River Plate toonde de inmiddels 35-jarige spelverdeler zijn grote klasse namens Boca Juniors. Zijn fraaie treffer bleek niet voldoende voor de overwinning. In Buenos Aires won River Plate met 2-1. Voor de liefhebbers nog even de vrije trap van El Muto, De Stille.

• De beelden spreken voor zich, wat een held! Jaba Kankava (Dnjpr Dnjpropetrovsk) heeft zondag tijdens het duel met Dinamo Kiev het leven van Oleg Gusev gered. De ploeggenoot van Jeremain Lens kwam ongelukkig in botsing met doelman Denis Boiko, waarna Gusev bewegingsloos op de grond bleef liggen. Door het kordate handelen van Kankava gaf de speler van Kiev al snel een teken van leven.

'Een geweldige eer, omdat ik in een rijtje met grote voetballers kom.'
• Dat zegt Fernando Ricksen (hoofdfoto) nadat hij als eerste Nederlander is opgenomen in de Hall of Fame van Glasgow Rangers. De ex-international, lijdt aan de ongeneeslijke spier- en zenuwziekte ALS, speelde tussen 2000 en 2006 voor The Gers en was enorm populair vanwege zijn inzet en fanatisme.

• Het is onrustig op White Hart Lane. Door de slechte resultaten loopt de spanning behoorlijk op bij Tottenham Hotspur. Zondag verloor het op bezoek bij Liverpool (4-0) opnieuw met ruime cijfers. De vernedering is symbolisch voor Tottenham, dat geen enkele keer won van een club uit de topvier. De doelcijfers tijdens die duels spreken voor zich: slechts twee voor en liefst 27 tegen. En daar bleef het niet bij volgens Engelse media. Manager Tim Sherwood zou een klap hebben gegeven aan een van zijn spelers. Michael Dawson en Danny Rose worden genoemd als mogelijke slachtoffers. Aanvaller Aaron Lennon heeft de berichten inmiddels ontkend.

'Het is voor iedereen duidelijk dat Chelsea volgend jaar een nieuwe spits gaat halen'
• Chelsea-manager José Mourinho laat maar weer eens weten dat zijn ploeg een nieuwe doelpuntenmaker nodig heeft. Afgelopen weekeinde tekende alleen verdediger John Terry voor een treffer, maar die koos daarvoor zijn eigen doel uit waardoor Chelsea verrassend onderuit ging op bezoek bij Crystal Palace.Toch heeft de Portugese oefenmeester het zo slecht nog niet. Menig coach zou zich gelukkig prijzen met het drietal spitsen van The Blues. Op Stamford Bridge staan namelijk Samuel Eto'o, Demba Ba, Fernando Torres alsook de momenteel aan Everton verhuurde Romelo Lukaku op de loonlijst.

Wil je meer filmpjes zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.