Weg naar bekerfinale ligt open voor Milan na zege

Reacties

AC Milan is er in het toernooi om de Coppa Italia wél in geslaagd om te winnen. Na twee gelijke spelen op rij waren de Rossoneri met 2-0 te sterk op bezoek bij Sampdoria in het bekertoernooi.

Weg naar bekerfinale ligt open voor Milan na zege

Dit seizoen presteert Milan uiterst wisselvallig. De ploeg van Nigel de Jong, die negentig minuten op de bank bleef, staat zevende in de Serie A met 25 punten. Trainer Sinisa Mihajlovic staat daardoor onder grote druk en in Italië werd er zelfs gespeculeerd over het ontslag van de Servische oefenmeester bij een nederlaag tegen Sampdoria.

Maar zo ver kwam het niet. Na weinig spectaculaire eerste helft opende M'Baye Niang vijf minuten na de rust immers de score namens Milan en leidde daarmee de zege in. Uit een goede steekbal van de Colombiaanse spits Carlos Bacca kwam de Fransman oog-in-oog met doelman Emiliano Viviano en schoot koelbloedig raak.

De treffer van Niang brak de wedstrijd open. Kort daarna kreeg Sampdoria in de persoon van Luis Muriel namelijk een grote kans om gelijk te maken, maar zijn schot werd gekraakt door Philippe Mexès. En na iets meer dan een uur spelen kon Giacomo Bonaventura een kopbal niet tussen de palen krijgen. Zijn inzet ging over.

Vlak voor tijd deelde Bacca, na voorbereidend werk van ex-VVV'er Keisuke Honda, de genadeklap uit aan Sampdoria, waar ex-Ajacied Niklas Moisander negentig minuten meespeelde. Hiermee schoot de aangever van de eerste treffer zijn ploeg naar de kwartfinale, waarin Carpi de tegenstander is. Daarmee versloeg Mihajlovic de ploeg waar hij zowel speler als trainer was en verschafte hij zichzelf iets meer lucht.

Mocht Milan in de volgende ronde Carpi de baas zijn, dan wacht in de halve finale een confrontatie met de winnaar van het duel tussen tweededivisionist Spezia en derdedivisionist Alessandria. De weg naar de finale lijkt daardoor open te liggen voor de Milanezen.

De kwartfinales van de Coppa Italia:
Lazio - Juventus
Internazionale - Napoli
Spezia (2) - Alessandria (3)
AC Milan - Carpi

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.