AC Milan pas in de verlenging langs Serie B-club Crotone

AC Milan heeft zich pas in de extra speeltijd van het thuisduel met Crotone in de strijd om de Coppa Italia kunnen ontdoen van de Serie B-club. De Milanezen plaatsten zich door een rake vrije trap van Giacomo Bonaventura en een intikker van M'Baye Niang voor de achtste finale van het bekertoernooi.

Luiz Adriano (foto) opende de score voor de Milanezen door twee minuten na rust de doelman van de Serie B-club te omspelen en de bal binnen te schieten. Zijn treffer werd echter in de 68ste minuut teniet gedaan door Ante Budimir, die verdediger Cristián Zapata te kijk zette met een kapbeweging en de bal daarna in de linkerbenedenhoek schoot.

Daardoor moest er een verlenging aan te pas komen om de winnaar aan te wijzen. Bonaventura bezorgde de Rossoneri de voorsprong door een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied in de linkerhoek te knallen. Niang maakte vijf minuten voor het laatste fluitsignaal gebruik van de ruimte die ontstond door de aanvallende intenties die de bezoekers na de tweede tegentreffer hadden en schoot de 3-1 binnen. Daardoor blijft de droom van trainer Sinisa Mihajlovic om een prijs te pakken met de Milanezen levend.

Het is al ruim vier jaar geleden dat AC Milan zijn laatste prijs won. Dat was op 6 augustus 2011 toen de landskampioen bekerwinnaar Internazionale versloeg in de strijd om de Supercoppa Italiana. Vorig seizoen eindigden de Rossoneri op een teleurstellende tiende plaats, maar in de huidige jaargang doet de ploeg van Mihajlovic het met een voorlopige zevende plaats een stuk beter.