Milan geeft zege weg na rode kaart De Jong

Reacties

Nigel de Jong mocht voor het eerst sinds september weer eens meedoen met AC Milan, maar zijn rentree liep uit op een grote teleurstelling. Een overtreding van de middenvelder kwam de Rossoneri duur te staan.

Milan geeft zege weg na rode kaart De Jong

AC Milan - Hellas Verona 1-1
Voorafgaand aan de zestiende speelronde bezette AC Milan de achtste plaats in de Serie A. Vorige week liep de ploeg van trainer Sinisa Mihajlovic tegen duur puntenverlies aan op bezoek bij Carpi en ook thuis tegen Hellas Verona ging het moeizaam. In een wedstrijd met weinig kansen kwam Milan zeven minuten na rust op voorsprong via Carlos Bacca, die scoorde op aangeven van Luiz Adriano.

Vijf minuten later al ging het helemaal mis voor Milan. De Jong, die de afgelopen negen competitieduels geen speeltijd kreeg en eindelijk weer eens in de basis mocht beginnen kreeg een rode kaart voor een overtreding op Leandro Greco in het strafschopgebied. De toegekende penalty werd door routinier Luca Toni benut. Met tien tegen elf slaagde Milan er niet meer in de wedstrijd te winnen.

Chievo - Atalanta Bergamo 1-0
Ook voor Marten de Roon was er geen succes. De middenvelder verloor met Atalanta Bergamo de uitwedstrijd tegen Chievo. Valter Birsa zorgde in de 76ste minuut voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Tien minuten daarvoor was Nicolò Cherubin aan de kant van de bezoekers met een rode kaart van het veld gestuurd.

Atalanta eindigde uiteindelijk met negen man, want in de extra speeltijd werd ook Jasmin Kurtic weggestuurd na een sarcastisch applaus richting de scheidsrechter. Door de nederlaag blijft Atalanta steken op de zevende plaats.

Overige uitslag:
Empoli - Carpi 3-0

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.