Koploper Inter rekent bij Udinese af met zuinige reputatie

Koploper Internazionale heeft op bezoek bij Udinese geen fout gemaakt. De ploeg van trainer Roberto Mancini boekte een comfortabele 4-0 zege, mede dankzij twee te korte terugspeelballen.

Al na 23 minuten kwamen de Milanezen op voorsprong. Mauro Icardi (foto) kon de bal onderscheppen na een slappe terugspeelbal en verschalkte doelman Orestis Karnezis, die niet helemaal vrijuit ging, in de lange hoek.

Acht minuten na de openingstreffer speelde zich vrijwel hetzelfde scenario af, alleen was de afronding ditmaal fraaier. Stevan Jovetic ging met de bal aan de haal na een zwakke pass van verdediger Maurizio Domizzi. Oog in oog met de Griekse goalie Karnezis faalde de aanvaller niet. Met een stift tekende hij voor de 2-0.

Stevan Jovetic werkt de 2-0 tegen de touwen.

Na de pauze maakte Udinese lang aanspraak op de aansluitingstreffer, maar tien minuten voor tijd brak het verzet van de thuisploeg. Icardi schoot met zijn tweede treffer van de avond en zijn zevende van het seizoen de 3-0 binnen en kort daarna maakte Marcelo Brozovic er zelfs 4-0 van. Daarmee rekenden de Nerazzurri af met de zuinige reputatie. Tot het duel van zaterdag scoorden de Milanezen slechts achttien keer in vijftien duels.

De overwinning bij Udinese was alweer de elfde zege van Inter dit seizoen. De club blijft door de driepunter, ongeacht de resultaten die de concurrentie dit weekend boekt, koploper in de Italiaanse Serie A. Mancini en zijn mannen behaalden tot nu toe 36 punten. De voorsprong op achtervolger Fiorentina bedraagt nu vier punten. La Viola moet morgen nog op bezoek bij Juventus en kan de achterstand dus nog verkleinen dit weekend.