Di Natale weet zelf ook niet of hij de Kerst haalt

Reacties

De geschiedenis herhaalt zich rond Antonio Di Natale. Precies op het moment dat het woord pensioen door zijn hoofd begint te spoken, bewijzen doelpunten zijn eeuwige jeugd.

Di Natale weet zelf ook niet of hij de Kerst haalt

Woensdag schoot Di Natale (38) zijn grote liefde Udinese met twee doelpunten voorbij Atalanta Bergamo (3-1) in het toernooi om de Coppa Italia. Met zijn tweede doelpunt spotte de spits met zijn leeftijd. Met meer souplesse dan menig twintiger plukte Toto een diepe bal van Ali Adnan uit de lucht en liet hij doelman Davide Bassi verbijsterd achter.

Het was pas het derde doelpunt van het seizoen voor Di Natale, die gewend is rond de jaarwisseling gerekend over alle competities al een doelpuntje of twaalf op zijn naam te hebben. Sinds zijn dertigste verjaardag maakte Toto meer doelpunten in de Serie A (166) dan Filippo Inzaghi (156), Hernán Crespo (153) en Cristian Vieri (142) in hun hele carrière. Met 208 doelpunten staat Di Natale zesde op de topscorerslijst aller tijden van de Serie A, een competitie waarin hij pas op zijn 25ste debuteerde.

Maar als de doelpunten uitblijven, gaat het knagen bij Di Natale. Hij overweegt zijn carrière per eind december te beëindigen, schreven de kranten onlangs. Het roept herinneringen op aan het seizoen 2013/14. Toen kondigde Di Natale halverwege ook doodleuk aan ermee te zullen stoppen, maar toen hij daarna ineens weer aan de lopende band begon te scoren, kwam hij vlug op dat plan terug. In totaal maakte Toto die jaargang twintig goals en in het seizoen 2014/15 scoorde hij nog maar eens achttien keer.

Di Natale weigerde woensdag na het duel met Atalanta uitsluitsel te geven over zijn toekomst. Trainer Stefano Colantuono deed wel een boekje open. 'Zondag tegen Chievo Verona besliste hij het duel met een assist, vandaag maakt hij twee goals. Laat Antonio lekker met rust. Dat is het beste voor iedereen, maar vooral voor hemzelf.'

Voor de winterstop speelt Udinese nog tegen Fiorentina, Internazionale, Lazio en Torino. Niet de tijd, maar de doelpunten zullen uitwijzen of Di Natale de Kerst gaat halen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.