Eindsprint Napoli kan verlies tegen Bologna niet voorkomen

Reacties

Bologna heeft voorkomen dat Napoli de koppositie in de Serie A heroverde. Mattia Destro ontpopte zich tot de beul van de Napolitanen, die achttien duels op rij ongeslagen waren gebleven: 3-2.

Eindsprint Napoli kan verlies tegen Bologna niet voorkomen

De van Empoli overgenomen Maurizio Sarri kende een moeizame start als Napoli-trainer, maar eind augustus kreeg hij zijn ploeg op de rit. Wat volgde was een reeks van achttien wedstrijden zonder nederlaag, met de koppositie tot gevolg. Deze werd maandag veroverd in een direct gevecht met concurrent Internazionale (2-1 winst).

Aangezien de Nerazzurri zaterdag al met 1-0 van Genoa wonnen, had Napoli drie punten nodig om zich weer aan kop in de Serie A te nestelen. Dat leek geen onmogelijke opgave tegen degradatiekandidaat Bologna, maar de formatie van Sarri kon dit keer de hooggespannen verwachtingen niet inlossen.

In de veertiende minuut won Destro na een hoge bal over de defensie namelijk een sprintduel van Raúl Albiol, om vervolgens Pepe Reina met een schuiver te passeren: 1-0. De Spaanse goalie ging niet vrijuit toen Destro hem na een uur opnieuw klopte, dit keer met een schot in de korte hoek.

In de 21ste minuut had Luca Rossettini bovendien een corner binnengekopt, waardoor Napoli een pijnlijke nederlaag leed. Gonzalo Higuaín slaagde er nog wel in voor een spannende slotfase te zorgen, door in de 87ste en 90ste minuut toe te slaan. Verder dan 3-2 kwam Napoli echter niet. Higuaín nam door zijn dubbelslag wél verder afstand op de topscorerslijst van de Serie A.

Zo zette Bologna zijn opmars onder voormalig bondscoach Roberto Donadoni, die zijn gram haalde tegen de club die hem zes jaar geleden ontsloeg, door. In november werden Atalanta Bergamo (3-0) en Hellas Verona (0-2) namelijk ook al geklopt, terwijl een punt gepakt werd tegen AS Roma (2-2). Door deze knappe resultaten klimt Bologna naar de veilige vijftiende positie. Napoli staat nu tweede, met twee punten achterstand op koploper Internazionale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.