Wéér pech voor Van Gaal: Di María naar ziekenhuis

Reacties

De blessurecrisis van Louis van Gaal bij Manchester United neemt zeldzame vormen aan. De manager moet nu ook vrezen voor een kwetsuur van zijn topaankoop Ángel Di María.

Wéér pech voor Van Gaal: Di María naar ziekenhuis

Di Maria viel dinsdagavond uit met een pijnlijke voet in het oefenduel Argentinië-Portugal op Old Trafford, dat onder het oog van Van Gaal in een 0-1 zege voor de Portugezen eindigde.

De Argentijn staakte de strijd al in de eerste helft na een harde botsing met Nani, die door United dit seizoen wordt verhuurd aan Sporting Lissabon. 'Het was een flinke dreun. Hij wordt in het ziekenhuis onderzocht, maar het lijkt erop dat het meevalt', aldus de Argentijnse bondscoach Gerardo Martino. 'Hij zal een paar scans ondergaan om het zekere voor het onzekere te nemen.' Di María, die een voetblessure opliep, liet zelf via Twitter weten dat hij vurig hoopt er zaterdag bij te zijn in de topper tegen Arsenal.

Ziekenboeg
Van Gaal kan bij United enkele weken niet beschikken over Daley Blind, die tijdens Nederland-Letland (6-0) een knieblessure opliep. Daarnaast liep David De Gea in dienst van het Spaanse nationale elftal een pinkblessure op, terwijl Michael Carrick bij de Engelse ploeg last van zijn lies kreeg.

Tegen Arsenal hoopt Van Gaal wel over De Gea en Carrick te kunnen beschikken. In hoeverre het defensieve kwartet Phil Jones, Jonny Evans, Marcos Rojo en Rafael, dan in staat is te spelen, is nog niet bekend. De vier verdedigers kwamen het laatste duel van United voor de interlandpauze, een 1-0 zege op Crystal Palace, niet in actie vanwege blessures.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.