Rampspoed Van Gaal houdt aan: Blind lang absent

Reacties

Daley Blind is vier tot zes weken uitgeschakeld vanwege de blessure die hij zondag opliep tijdens Nederland - Letland (6-0). Het betekent dat de blessurecrisis waarmee Louis van Gaal bij Manchester United kampt onverminderd doorzet.

Rampspoed Van Gaal houdt aan: Blind lang absent

'Het ziet er niet zo goed uit', stelde bondscoach Guus Hiddink direct na de wedstrijd. 'Ik denk aan een mediaal bandje. Misschien is het wel verrekt of afgescheurd.' Kort na de uitspraak van Hiddink werd bevestigd dat Blind er vier tot zes weken uit ligt.

Eduards Visnakovs viel al vroeg in het duel op de rechterknie van de liggende Blind. De controleur probeerde de pijn te verbijten, maar ging in de negentiende minuut bij een 1-0 voorsprong (goal Robin van Persie) naar de kant en werd vervangen door Feyenoorder Jordy Clasie. Het was een flinke domper voor Blind, voor wie de wedstrijd tegen Letland juist een feestelijk tintje had. Hij speelde tegen de Baltische staat zijn 25ste interland en ontvangt daarvoor na afloop een zilveren schaal.

Van Gaal
Louis van Gaal zal de situatie rondom Blind met afschuw aanzien. De ex-bondscoach kampt bij Manchester United met een gigantische blessurecrisis. Met het oog daarop komt een absentie van Blind zeer ongelegen. Het duel met Arsenal van zaterdag is de eerste wedstrijd die Blind mist.

Op Instagram liet Blind na zijn blessure van zich horen. 'Ik ben trots op mijn 25 interlands voor het Nederlands elftal, maar ik baal van mijn blessure. Toch een grote overwinning, 6-0! Ik zal positiever en sterker terugkomen!', aldus Blind.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.