Weer nederlaag Lens, Misidjan scoort voor tegenstander PSV

Op bijna ieder continent zijn op dit moment wel Nederlanders actief. In de rubriek Landgenoten over de Grens belicht Voetbal International hun prestaties. Ook prominente oud-Eredivisionisten komen in deze rubriek aan bod.

Jeremain Lens heeft zijn ploeg zondagavond niet kunnen behoeden voor alweer de derde nederlaag van dit seizoen • De aanvaller van Dinamo Kiev maakte het duel met koploper Metalist Kharkiv vol, maar zag zijn club met 3-0 ten onder gaan • Namens Metalist waren Cleiton Xavier José Sosa en Marlos de doelpuntenmakers in Kharkiv • Dinamo Kiev bezet na negen speelronden een teleurstellende zesde plaats met veertien punten •

Virgil Misidjan heeft gescoord voor zijn Bulgaarse werkgever Ludogorets Razgrad • De Nederlandse vleugelaanvaller bepaalde de eindstand vlak voor rust op 2-0 op bezoek bij Levski Sofia • Ludogorets is momenteel koploper in de Bulgaarse competitie • Donderdag (19.00 uur) neemt Misidjan het met zijn elftal in de Europa League op tegen PSV in Eindhoven •

Diego Biseswar bezorgde zijn Kayserispor bijna drie punten met een doelpunt • De Nederlandse vleugelaanvaller viel in de 48ste minuut in en was in diezelfde minuut al trefzeker • Lang leek Kayserispor deze 1-0 voorsprong bij Gençlerbirligi over de streep te trekken, maar in de 95ste minuut viel alsnog de 1-1 • Ömer Bayram speelde 90 minuten mee bij Kayserispor, terwijl Yener Arica in de extra tijd inviel •

• Met een doelpunt heeft Nacer Çiftçi een aandeel gehad in de 4-2 zege van zijn Dundee United bij Ross County • De Nederlandse aanvaller tekende voor de 4-0 • Kevin Luckassen speelde bij de thuisclub de volledige wedstrijd en Melvin de Leeuw mocht na een uur invallen •

• RC Genk-trainer Mario Been zag zijn elftal in eigen huis met 5-2 winnen van Zulte Waregem • Na twee minuten namen de bezoekers de leiding dankzij Mouhamadou Habibou • Doordat Ilombe Mboyo en Jelle Vossen beiden twee keer scoorden en Julien Georius eenmaal, kon Genk alsnog winnen • Na zeven competitiewedstrijden heeft de club van Been dertien punten, waarmee het de zesde plaats bezet •