Winst Drenthe bij debuut, trainer Hasselbaink start goed

Op bijna ieder continent zijn op dit moment wel Nederlanders actief. In de rubriek Landgenoten over de grens belicht Voetbal International hun prestaties.

Royston Drenthe heeft zijn officiële debuut gemaakt voor Reading FC • In eigen huis won de Championship-formatie met 2-1 van Ipswich Town • Adam Le Fondre en Danny Guthrie scoorden voor Reading, nadat Jay Tabb het bezoekende team aan de leiding had gebracht • Drenthe startte in de basis en werd tien minuten voor tijd naar de kant gehaald •

• Brighton & Hove Albion is het seizoen in de Championship begonnen met een 2-1 nederlaag bij Leeds United • Kemy Agustien, die deze zomer de overstap maakte van Swansea City, mocht in de 57ste minuut zijn officiële debuut maken •Daarmee is Agustien na Hans Kraay jr., Michel Kuipers en Roland Bergkamp de vierde Nederlander ooit in het shirt van Brighton •

• Bij Middlesbrough, ook in de Championship, mocht Marvin Emnes de volle negentig minuten volmaken • De Ex-Spartaan kon echter niet voorkomen dat zijn elftal met 1-2 onderuit ging tegen Leicester City • Middlesbrough kwam nog op voorsprong door een eigen doelpunt van Sean St Ledger • Danny Drinkwater en Jamie Vardy scoorden voor de bezoekers • Bas Sibum startte in de basis bij Waasland-Beveren, dat op bezoek ging bij Charleroi • Het is zijn tweede seizoen bij de Belgische club • Charleroi en Waasland-Beveren pakten beide een punt (1-1) •

• RC Genk, waar Mario Been de scepter zwaait, is goed begonnen aan het seizoen in België • Vorige week eindigde de openingswedstrijd tegen KV Oostende in een 3-0 overwinning • Vandaag volgde een 1-4 overwinning op bezoek bij OH Leuven • Oud-Feyenoorder Thomas Buffel maakte twee treffers •

Jerrel Hasselbaink heeft een goed debuut gekend als trainer van Antwerp FC • Hij won bij zijn debuut op het tweede niveau van België met 2-0 van Eendracht Aalst • Emrullah Güvenç, die in Nederland actief was voor Fortuna Sittard, FC Oss en Helmond Sport, maakte na 53 minuten de openingstreffer • Na een uur tilde Nederlander Roy Bakkenes, die deze zomer overstapte van FC Volendam, de score naar 2-0 • • Ajax Cape Town is het seizoen begonnen met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Golden Arrows • Toen Koen van de Laak na een klein uur het veld verliet, stond Cape Town op een 1-0 achterstand • In de zeventigste minuut kwam de Zuid-Afrikaanse satellietclub van Ajax op gelijke hoogte • • Karlsruher SC is met Koen van der Biezen in de basis uitgeschakeld door VFL Wolfsburg in de strijd om de DFB Pokal •De bezoekers uit Wolfsburg, die Bas Dost wegens een blessure moesten missen, wonnen met 1-3 • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.