Bony verpest debuut Drenthe in thuishaven van Reading

Royston Drenthe heeft bij zijn eerste optreden voor het eigen Reading-publiek kennis gemaakt met de kracht van Swansea City. Wilfried Bony bewees zijn waarde in het oefenduel.

Bony verpest debuut Drenthe in thuishaven van Reading

Drenthe, die deze zomer na zijn avontuur bij Alania Vladikavkaz neerstreek bij Reading, deed wel als eerste van zich spreken in het oefenduel. De linkspoot vond Swansea-keeper Michel Vorm op zijn weg.

Zijn landgenoot voorkwam daarmee niet alleen dat Drenthe zijn debuut in het Madejski Stadium kon opluisteren met een treffer maar zette ook de toon voor een imponerend optreden van Swansea.

De club uit Wales won uiteindelijk met 3-0 van Championship-club Reading. Daarbij liet Bony zich zien als aangever. De doelpunten van Jonjo Shelvey en Pablo Hernandez werden voorbereid door de Ivoriaan, die speelgerechtigd was na het ontvangen van een werkvergunning. Michu had in de eerste helft de score geopend.

Het oefenduel geeft Swansea vertrouwen voor de terugkeer op de Europese velden. Komende week wacht Malmö IF als eerste opponent voor The Swans die in 1991 voor het laatst actief waren in Europa. Toen was AS Monaco twee keer te sterk in de eerste ronde van het toernooi om de Europa Cup II.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen