'We zijn al afgeschreven, dus we kunnen vrijuit voetballen'

Reacties

Wil FC Dordrecht de strijd om directe degradatie nog enigszins spannend maken, dan is de wedstrijd van aanstaande zaterdag in eigen huis tegen Heracles Almelo een uitgelezen mogelijkheid. Het gat met de Tukkers, in bezit van de veilige vijftiende plaats, bedraagt tien punten. Trainer Jan Everse ziet kansen.

'We zijn al afgeschreven, dus we kunnen vrijuit voetballen'

Want waar Dordrecht gezien de grote achterstand zich al bijna heeft neergelegd bij degradatie, zou dat voor Heracles onverteerbaar zijn. 'De druk op Heracles zal groter zijn dan bij ons. De club wil hoe dan ook de nacompetitie ontlopen, want degradatie zou een ramp zijn in Almelo. De buitenwereld heeft ons al afgeschreven, dus kunnen wij vrijuit voetballen', zegt Everse (foto) op de website van de hekkensluiter.

En dan krijgt het sprookje van De Schapenkoppen wellicht toch nog een goede afloop. 'We hebben genoeg kwaliteit om deze wedstrijd te winnen, en één overwinning kan veel doen met een team', stelt Everse. 'Degradatie ontlopen gaat een moeilijk verhaal worden, maar bijna onmogelijk is wat anders dan onmogelijk. De jongens kennen de situatie: we vechten voor onze laatste kans.'

Everse kondigde aan dat Anthony Biekman in de basis zal starten, ten koste van Mart Lieder. 'Wij hopen de fysieke kracht van Anthony te gebruiken om meer kansen te creëren.' Als dat inderdaad resulteert in de vierde overwinning van het seizoen, kan Dordrecht volgende week op bezoek bij NAC Breda het gat met de concurrentie verder verkleinen. Het programma werkt wel tegen de gedoodverfde degradatiekandidaat. In de laatste vier speelronden wachten nog duels met FC Twente, Vitesse en Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.