Wang komt naar Den Haag en belooft te betalen

Reacties

Hui Wang, de Chinese eigenaar van ADO Den Haag, vindt de heisa die ontstaan is na het uitblijven van betalingen wat overtrokken. De eigenaar van het investeringsbedrijf United Vansen reist maandag af naar Nederland en zegt dat niemand zich zorgen hoeft te maken.

Wang komt naar Den Haag en belooft te betalen

Algemeen directeur Jan Willem Wigt luidde maandag namens ADO de noodklok, door mede te delen dat de Hagenaars geen sluitende liquiditeitsprognose voor het huidige seizoen konden indienen bij de voetbalbond en er daardoor gevreesd wordt voor terugplaatsing naar categorie 1. De financiële zorgen zijn veroorzaakt door Wang, die in de afgelopen maanden twee van de drie betalingstermijnen liet verstrijken.

'De problemen zijn een gevolg van culturele misverstanden. We moeten nog aan elkaar wennen', bagatelliseert Wang de financiële problematiek in een interview met de NOS. 'Buitenlandse betalingen verlopen via een reeks procedures. Dat leidt tot vertraging. De fans van ADO hoeven zich geen zorgen te maken. Deze bedragen zaten van het begin in het plan om de club verder te ontwikkelen. Maar het is wel nodig dat ADO nog meer als bedrijf gaat opereren en zelf meer inkomsten gaat genereren. Het geld om in ADO te investeren, is geen probleem. Maar het is niet de bedoeling dat de club steeds de hand ophoudt.'

Hui Wang (links) wil ADO Den Haag niet van de hand doen. 'We zijn een plan aangegaan voor de lange termijn.'
Hui Wang (links) wil ADO Den Haag niet van de hand doen. 'We zijn een plan aangegaan voor de lange termijn.'

Heel snel
De grootaandeelhouder verwijst de verhalen over het van de hand doen van ADO een jaar na aankoop echter naar het rijk der fabelen. 'We zijn met ADO een plan aangegaan voor de lange termijn', zegt hij stellig. 'We zijn een jaar verder na onze aankoop. De eerste die wij in het buitenland hebben gedaan. Eigenlijk gaat alles heel snel. Den Haag is de derde stad van het land en moet een club met internationale uitstraling hebben. Onze investering is erop gericht om ADO Den Haag beter te maken.'

De 1,9 miljoen euro die United Vansen in de club uit de Hofstad zou steken voor 30 november, het bedrag dat nog altijd niet op de rekening van ADO is gestort, komt eraan, bezweert Wang. De eigenaar van 98 procent van de aandelen stelt dat de Hagenaars de som geld voor 18 december - de dag van de aandeelhoudersvergadering - tegemoet kunnen zien en zal maandag afreizen naar Nederland om de onrust uit te bannen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.