ADO-directeur Wigt: '18 december is een cruciale datum'

Reacties

ADO Den Haag deed eerder vandaag openlijk afstand van de handelswijze van Hui Wang. Maar de Eredivisionist wordt 'zeker niet' bedreigd in zijn voortbestaan.

ADO-directeur Wigt: '18 december is een cruciale datum'

De Chinese eigenaar Wang komt afspraken tot betaling niet na, waardoor de club in financiële problemen terechtkomt. Daarnaast is de communicatie vrijwel compleet weggevallen.

'Het is allemaal heel vervelend en zet de relatie flink onder druk', zegt algemeen directeur Jan Willem Wigt. 'De communicatie is ronduit slecht te noemen en afspraken worden niet nagekomen. Waarom hij zich zo opstelt? Die vraag heb ik mezelf al honderd keer gesteld. Het enige wat ik kan bedenken is dat hij het geld niet heeft, verder blijft het gissen.'

'18 december is een cruciale datum', vervolgt Wigt, waarmee hij doelt op de algemene vergadering van aandeelhouders. Als Wang voor dat overleg nog altijd niet aan zijn financiële verplichtingen heeft voldaan, zal een nieuwe koers worden uitgestippeld.

'Het voortbestaan is zeker niet in gevaar, maar de broekriem zal moeten worden aangetrokken', aldus Wigt. 'Versterkingen in de winterstop kunnen we dan sowieso op onze buik schrijven. Of Wang dit kan maken? Blijkbaar wel, want United Vansen is de eigenaar, maar of het verstandig en netjes naar de club toe is? De vraag stellen is hem beantwoorden.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.