Wang stelt bungelend ADO opnieuw hevig teleur

Reacties

ADO Den Haag vreest terugplaatsing naar categorie 1 van de licentiecommissie van de KNVB en zal mogelijk ook sportief een pas op de plaats moeten maken. De Hagenaars hebben geen sluitende liquiditeitsprognose voor het huidige seizoen kunnen indienen bij de voetbalbond. De financiële zorgen zijn veroorzaakt door eigenaar Hui Wang, die in de afgelopen maanden twee van de drie betalingstermijnen liet verstrijken.

Wang stelt bungelend ADO opnieuw hevig teleur

Opnieuw regeert de twijfel in de Hofstad. Wang (foto) zegde ADO een totaalbedrag van 3,7 miljoen euro toe met als doel om de club naar een hoger plan te tillen. United Vansen, het bedrijf waar Wang mede-eigenaar van is, ondertekende de toezegging van de financiële injectie. Vervolgens bleef het echter stil. Voor de eerste deadline van 30 september zou er vanuit China 700 duizend euro worden overgemaakt, gevolgd door een tweede deel van 1,2 miljoen euro voor 30 november. Beide betalingen hebben niet plaatsgevonden, ondanks een klemmend beroep van de directie, leden van de rvc en de gemeente Den Haag als prioriteitsaandeelhouder.

Gevolg is dat ADO financieel in de problemen is gekomen en een niet-sluitende liquiditeitsprognose bij de KNVB moest worden ingediend. Mocht United Vansen niet meer tot betaling overgaan, dan dreigt een liquiditeitstekort van maximaal 1,3 miljoen euro. De Haagse club belegt momenteel een persconferentie om tekst en uitleg te geven over de ontstane chaos. Daarnaast vindt op 18 december een algemene vergadering van aandeelhouders plaats. Als Wang voor dat overleg nog altijd niet aan zijn financiële verplichtingen heeft voldaan, zal een nieuwe sportieve koers mogelijk worden uitgestippeld en ambities naar beneden worden bijgesteld.

Overigens is de houding van United Vansen niet nieuw. Ook bij de betaling voor de overdracht van de aandelen liet Wang de club en grootaandeelhouder Mark van der Kallen maandenlang bungelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.