Supporters ADO willen tekst en uitleg van Wang

Reacties

De supporters van ADO Den Haag roepen clubeigenaar Hui Wang ter verantwoording. In een brief vragen ze de Chinees komende maandag tekst en uitleg te geven over de gang van zaken bij de club.

Supporters ADO willen tekst en uitleg van Wang

De Hagenaars hebben geen sluitende liquiditeitsprognose voor het huidige seizoen kunnen indienen bij de voetbalbond. De financiële zorgen zijn veroorzaakt door eigenaar Wang. 'Versterkingen, een hogere plek op de ranglijst, Europees voetbal. U maakte ons helemaal enthousiast. En nu? Nu was er een persconferentie waarin we horen dat er problemen zijn met de liquiditeit van ADO Den Haag want de betalingen komen maar niet binnen', drukken de supporters Wang in het schrijven met de neus op de feiten.

Wang (rechts op de foto) zegde ADO een totaalbedrag van 3,7 miljoen euro toe met als doel om de club naar een hoger plan te tillen. United Vansen, het bedrijf waar Wang mede-eigenaar van is, ondertekende de toezegging van de financiële injectie. Vervolgens bleef het echter stil. Voor de eerste deadline van 30 september zou er vanuit China 700 duizend euro worden overgemaakt, gevolgd door een tweede deel van 1,2 miljoen euro voor 30 november. Beide betalingen hebben niet plaatsgevonden, ondanks een klemmend beroep van de directie, leden van de rvc en de gemeente Den Haag als prioriteitsaandeelhouder.

Eerder nam Wang op 17 juli de tijd voor de supporters door zijn plannen te ontvouwen. Supportersvereniging Haagse Bluf hoopt hem maandagavond wederom te verwelkomen. 'Wij geloven in de huidige directie en wij geloven nog steeds in uw verhaal', besluiten ze op vriendschappelijke toon.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.