Haags verzet tegen Hui Wang neemt toe

Reacties

In Den Haag groeit de weerstand tegen Hui Wang met de dag. Nu komt ook vanuit de lokale politiek de oproep om ADO Den Haag terug te kopen van zijn Chinese eigenaar.

Haags verzet tegen Hui Wang neemt toe

Dick Advocaat deed zondag in Studio Voetbal al een oproep tot ingrijpen bij ADO, dat maandag tijdens een persconferentie uit de doeken deed dat het in financiële problemen verkeert doordat Wang zijn beloftes maar niet nakomt. Politicus Richard de Mos van Groep de Mos/Ouderen Partij schaart zich achter de oproep van Advocaat.

'Ondanks het feit dat het dagelijkse bestuur met hard werken, voor het eerst sinds lange tijd, heeft gezorgd voor een positief eigen vermogen, blijkt uit de brief van het stadsbestuur dat clubeigenaar Wang zijn ambitieuze plannen nog geen moment heeft waargemaakt', zegt De Mos.

'Hij wilde met ADO bij de topvijf van Nederland gaan horen, binnen twee jaar Europees voetbal halen en een investering doen van vijftien miljoen euro. Het is al maanden oorverdovend stil vanuit Peking en erger, er wordt nog geen Yuan omgezet in keiharde euro's om ADO sportief vooruit te helpen. ADO heeft een gigantische maatschappelijke functie en het voortbestaan van de club moet dan ook worden gewaarborgd met iemand die serieus werk maakt van zijn mooie woorden', gaat De Mos verder.

De Mos hoopt dat Haagse voetbalprominenten en zakenlieden een stichting in het leven roepen waarmee ADO kan worden teruggekocht van Wang. 'Den Haag kent zat bemiddelde trainers en andere prominenten die geld in zo'n voetbalstichting kunnen stoppen', sluit hij af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.