Vorm uitgeschakeld in FA Cup, wel succes voor Roos

Michel Vorm heeft met Tottenham Hotspur in het toernooi om de FA Cup een zege uit handen gegeven tegen Leicester City. Patrick van Aanholt moet met Sunderland op herhaling tegen Championship-club Fulham en Kelle Roos mag zich met Derby County opmaken voor de volgende ronde.

Tottenham Hotspur-Leicester City 1-2
Vorm was tot vandaag met Spurs  nog volop in de race voor twee prijzen in het Engelse bekervoetbal. Waar de tweede doelman (die in bekerduels de voorkeur krijgt boven Hugo Lloris) midweeks nog het heenduel met Sheffield United in de halve finale van het toernooi om de League Cup met 1-0 won, stevende de doelman zaterdag af op winst tegen de Premier League-hekkensluiter.

Vorm hield in het thuisduel lang zijn doel schoon en zag hoe Andros Townsend al na negentien minuten de score opende. De Engelsman benutte een strafschop.

Pas in de 83ste minuut kwam Leicester op gelijke hoogte door een goal van Leonardo Ulloa. Het werd zelfs nog 1-2 in de reguliere speeltijd. Vorm moest toestaan hoe Jeffrey Schlupp in blessuretijd Leicester naar de laatste zestien van het prestigieuze bekertoernooi schoot. Het was de zoveelste verrassing in het toernooi om de FA Cup.

Sunderland-Fulham 0-0
Van Aanholt is nog niet verzekerd van een plekje in de vijfde ronde, maar maakt daar in tegenstelling tot Vorm nog wel kans op. Hij speelde in eigen huis doelpuntloos gelijk tegen Fulham, dat onder anderen met Bryan Ruiz aan de aftrap verscheen. Van Aanholt en Sunderland speelden de laatste 25 minuten met tien man door een tweede gele kaart voor Jack Rodwell. Omdat ook toen niet werd gescoord, zal de replay in Londen moeten uitwijzen wie zich voor de achtste finale plaatst.

Derby County-Chesterfield 2-0
Er is in ieder geval één Nederlandse doelman die mag uitkijken naar de volgende ronde. Kelle Roos hield bij Derby County zijn doel schoon. Omdat Darren Bent en Will Hughes voor de Championship-club de doelpunten maakten, moest Chesterfield (League One) de hoop op een vervolg in het toernooi om de FA Cup uiteindelijk opgeven.