Voor Jesé wordt verplicht nummertje Real toch een feestje

Reacties

Hoewel er veel vaste krachten ontbraken, heeft Real Madrid eenvoudig afgerekend met Las Palmas (3-1). Voor Jesé Rodríquez ging desondanks een droom in vervulling.

Voor Jesé wordt verplicht nummertje Real toch een feestje

Met het oog op de wedstrijden tegen Paris Saint-Germain (thuis, Champions League) en Sevilla (uit, Primera División) nam trainer Rafael Benítez geen enkel risico met zijn spelers voor de partij tegen het bescheiden Las Palmas. Keylor Navas, Sergio Ramos, James Rodríguez, Karim Benzema en Gareth Bale bleven allemaal buiten de selectie.

Daardoor kwam er wel een plaatsje vrij in de ploeg voor Jesé (foto). De aanvaller is een kind van Las Palmas, maar speelt al acht jaar voor De Koninklijke. Nu mocht hij opdraven in de basis tegen de club van zijn eiland, zijn goede vriend Jonathan Viera en zijn grote held Juan Carlos Valerón. Laatstgenoemde bleef overigens op de bank.

Real had geen zin in een bovenmatige inspanning en kwam via Isco en Cristiano Ronaldo (zijn achtste) al na tien minuten op 2-0. Hernán Santana kopte de 2-1 binnen, waarmee Real zijn eerste tegentreffer incasseerde dit seizoen in Estadio Santiago Bernabéu. Kort daarna luisterde Jesé de voor hem zo bijzondere ontmoeting op met een fraaie trap in de verre hoek (3-1).

De tweede helft was het aanzien nauwelijks waard, waardoor Real Madrid na deze zege weer alleen aan kop gaat in Spanje. Barcelona, dat later op de avond tegen Getafe speelt, kan in punten gelijk komen. Las Palmas is nu laatste.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.