Barcelona dankt Suarez voor zege en steunt Cruijff

Eibar heeft Barcelona in Camp Nou een lastige avond bezorgd, die voor de thuisploeg dankzij een hattrick van Luis Suarez wel een positief einde kreeg (3-1).

Na een steunbetuiging van de spelers aan Johan Cruijff beleefde Barcelona een moeizame wedstrijd in Camp Nou. Sterker nog, Eibar zorgde in de tiende minuut voor een even verrassende als historische voorsprong. Borja Baston tekende voor de verdiende openingstreffer (de eerste ooit) voor de gasten, die sterk waren begonnen.

Luis Suarez bracht op aangeven van Sandro Ramirez met een harde kopbal de wedstrijd in evenwicht, al hing er een buitenspellucht aan de gelijkmaker. Sandro stond buitenspel toen hij werd gevonden door Sergio Busquets.

De Uruguayaan maakte in de tweede helft met goals in de 48ste en 85ste minuut het verschil tegen Eibar, waarbij hij Neymar als aangever dank verschuldigd was. De Braziliaan leverde daarmee bij de laatste vijf doelpunten van Barcelona vier keer de assist. De rode kaart voor Javier Mascherano na commentaar op de leiding in de slotfase was een smet op de avond, waarop Barcelona in punten op gelijke hoogte kwam met koploper Real Madrid.

De spelers van Barcelona staken Johan Cruijff een hart onder de riem. In Camp Nou klonk er ook in de veertiende minuut een applaus.