Ook Messi steunt zieke Cruijff: 'Blijf sterk, Johan'

Reacties

Nog steeds stromen de steunbetuigingen binnen aan het adres van de zieke Johan Cruijff. Lionel Messi liet zich horen en ook Éric Abidal sprak mooie woorden voor de Nederlander.

Ook Messi steunt zieke Cruijff: 'Blijf sterk, Johan'

'Blijf sterk, Johan', postte Messi (foto) op zijn Facebook-pagina over de voormalige speler en trainer van Barcelona. Het bericht kreeg in korte tijd al een slordige 200 duizend likes. Ook Éric Abidal, die zelf te maken had met een tumor op zijn lever, wenste Cruijff sterkte. 'Je bent altijd een vechter geweest en zal dat altijd blijven. Mijn steun en respect aan de familie in deze moeilijke tijd', liet hij weten via Twitter.

Abidal Cruijff

Natuurlijk stonden ze ook bij Ajax stil bij het droevige nieuws over Cruijff. 'Hij is de grootste speler die wij hier hebben', zei commercieel directeur Edwin van der Sar op het televisiekanaal van de club. 'Als club en supporters leef je mee. Ik heb hetzelfde met mijn vrouw gehad. Op het moment dat er iets gebeurt, zijn er om je heen een hoop mensen die je willen steunen. We wensen hem het allerbeste.'

Trainer Frank de Boer was eveneens geschokt over het nieuws, zei hij voor de camera van FOX Sports. 'Johan staat natuurlijk heel dicht bij Ajax en bij ons. Hij gaf ook niet echt te kennen dat hij ziek zou zijn.'

Op Facebook is inmiddels een actie gestart om dit weekeinde tijdens alle Eredivisieduels in de veertiende minuut (naar het rugnummer van Cruijff) te klappen. Deze staande ovatie is niet alleen bedoeld als steun voor Cruijff, maar voor alle kankerpatiënten. Steunbetuigingen kwamen er ook van buiten de voetbalwereld. Zo stuurde premier Mark Rutte Cruijff een brief om hem een hart onder de riem te steken.

Messi Cruijff
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.