Massale steun voor Cruijff uit internationale sportwereld

Reacties

Het nieuws dat Johan Cruijff lijdt aan longkanker is in Nederland ingeslagen als een bom. Via Twitter betuigen diverse bekenden uit de vaderlandse sportwereld hun steun aan de legendarische Nummer 14.

Massale steun voor Cruijff uit internationale sportwereld

Zoals oud-ploeggenoot Ruud Gullit, die zegt Cruijff te kennen als een strijder en daarom zijn hoop uitspreekt dat de voormalige superster na alle behaalde overwinningen in zijn glansrijke loopbaan ook deze strijd in zijn voordeel zal beslissen.

Gullit is niet de enige die zich op social media uitspreekt over de gezondheidsproblemen van de voetbalgrootheid. Onder anderen Jack van Gelder en olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden, die zelf in het verleden ook werd getroffen door kanker, leven mee met Cruijff.

Maar ook in de reguliere media reageerden bekenden van Cruijff op het vreselijke nieuws over zijn gezondheid. Zo liet Mister Ajax Sjaak Swart (77) in gesprek met BNR weten enorm geschrokken te zijn. 'Ik hoop dat het allemaal goedkomt, maar we moeten het afwachten', aldus Swart, die nog veel contact heeft met Cruijff. 'Een week of drie geleden hebben we samen nog een wedstrijd gespeeld.'

Ajax heeft op de officiële website bij monde van directeur Edwin van der Sar zijn medeleven aan Cruijff kenbaar gemaakt. 'We hebben contact gehad met zijn manager Carole Thate. Zij heeft aan ons bevestigd dat Johan inderdaad longkanker heeft', aldus de voormalige doelman. 'Het is nog maar net geconstateerd, dus heel veel meer info kon zij nog niet verstrekken. Namens de club wens ik Johan en zijn familie veel sterkte en beterschap.

Ook in het buitenland werd geschokt gereageerd op de ziekte van Cruijff. Bijvoorbeeld door Barcelona, de club waar hij als speler én trainer grote succesen kende. Josep Maria Bartomeu, president van Barça, liet via Twitter weten vertrouwen te hebben in het herstel van El Salvador.

Cruijff heeft zelf inmiddels op zijn beurt gereageerd. Hij bedankt de buitenwereld voor de massale steun na het slechte nieuws.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.