Neymar en Suarez jagen op Real, Tighadouini breekt de ban

Reacties

De tiende speelronde van de Primera División begint vrijdagavond. VI-redacteur Bas van den Hoven blikt vooruit.

Neymar en Suarez jagen op Real, Tighadouini breekt de ban

Estadio La Rosaleda werd op 9 april 2012 omgedoopt tot heilige voetbalgrond, voor Nederlanders althans. Het was de plek waar Ruud van Nistelrooy op die dag in een wedstrijd tegen Racing Santander zijn hardnekkige honger naar doelpunten voorgoed stilde met de laatste goal in zijn rijke profloopbaan. In datzelfde stadion in het zuiden van Spanje bekroonde de bij Vitesse opgeleide en bij NAC Breda doorgebroken Adnane Tighadouini vorig weekend zijn eerste basisplaats in een thuisduel van FC Málaga met een treffer.

Door uit een vrije trap de wedstrijd tegen Deportivo La Coruña (2-0) open te breken, hielp de aanvaller Málaga weg uit de kelder van La Liga. Wil de ploeg  van trainer Javi Gracia een plaats in de middenmoot innemen, dan zal er gewonnen moeten worden op bezoek bij Sporting Gijón. Laatstgenoemde staat als nummer zeventien één plaats onder Tighadouini en co.

Ruud van Nistelrooy kwam in zijn nadagen tot vijf treffers voor Málaga.
Ruud van Nistelrooy kwam in zijn nadagen tot vijf treffers voor Málaga.

Het laatste bezoek van Las Palmas aan Real Madrid kende een zeer eenzijdig verloop. Met vier rake kopballen en een intikker hielp Fernando Morientes De Koninklijke met een majestueus optreden voorbij de eilandbewoners (7-0). Zaterdag wacht de herkansing. De recente vorm van de equipe van trainer Rafael Benítez biedt de promovendus weinig hoop. Real verloor nog geen officiële wedstrijd dit seizoen en het behouden van die ongeslagen status lijkt dit weekend slechts een formaliteit.

Ondanks de bliksemstart van Real, volgt Barcelona nog in het kielzog. De Catalanen beschikken net als de koploper over 21 punten, maar leggen het voorlopig op doelsaldo af. Daar zullen Neymar en Luis Suarez zo snel mogelijk verandering in willen brengen. De Zuid-Amerikaanse aanvalstandem verkeert in bloedvorm. Waar Neymar in de achtste speelronde vier keer trefzeker was tegen Rayo Vallecano, hielp Luis Suarez een week later zijn ploeg met een hattrick voorbij Eibar. Getafe moet het volgende slachtoffer worden van de ontembare scoringsdrift.

Nummer laatst Levante doet het dit seizoen uitermate slecht op vreemde bodem. De hekkensluiter scoorde buitenshuis slechts één keer en hield één punt over aan vier uitwedstrijden. Het is aan de onlangs aangestelde trainer Rubi om voor de ommekeer te zorgen. Zaterdag krijgt Levante op zo'n drie kilometer van de thuisbasis de kans om verandering in de weinig hoopgevende cijfers aan te brengen, als in Estadio Mestalla de stadsderby van Valencia op het programma staat.

Programma
Deportivo La Coruña 30-10
20:30
Atlético Madrid
Real Madrid 31-10
16:00
Las Palmas
Villarreal 31-10
18:15
Sevilla
Valencia 31-10
18:15
Levante
Getafe 31-10
20:30
Barcelona
Real Sociedad 31-10
22:05
Celta de Vigo
Eibar 01-11
12:00
Rayo Vallecano
Espanyol 01-11
16:00
Granada
Sporting Gijón 01-11
18:15
Málaga
Real Betis Sevilla 01-11
20:30
Athletic de Bilbao
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.