Atlético maakt het onnodig moeilijk na storm tegen Valencia

Atlético Madrid heeft zondagavond met meer moeite dan nodig was Valencia verslagen: 2-1. De Madrilenen veegden de bezoekers zeventig minuten van het veld, maar vergaten dat overwicht in een ruime marge om te zetten. Daardoor werd het nog spannend, maar won de ploeg van trainer Diego Simeone wel.

Na ruim een half uur zette Jackson Martínez Atlético op een verdiende voorsprong. De Colombiaanse spits profiteerde van geschutter bij Shkodran Mustafi en Aderlan Santos en schoof eenvoudig binnen.

Vervolgens was het aan doelman Jaume te danken dat Valencia niet eerder op een 2-0 achterstand kwam bij enorme kansen. Jackson was dicht bij zijn tweede treffer en een kopbal van Diego Godín bleef maar ternauwernood uit het doel. Uiteindelijk was het Yannick Ferreira Carrasco (foto) die de marge wel naar twee tilde. Hij dribbelde naar binnen en vond met een lage schuiver het net: 2-0.

Ook na rust ging de Madrileense storm door en had Valencia niets te vertellen. Omdat de kansen evenwel niet meer benut werden, konden de bezoekers in Vicente Calderٔón nog de aansluitingstreffer produceren. Na een gemakkelijk gegeven strafschop bij een overtreding van Godín op Mustafi schoot Paco Alcácer vanaf elf meter raak: 2-1. Verder liet de thuisploeg het evenwel niet meer komen.

Daardoor houdt nummer drie Atlético de koplopers Real Madrid en Barcelona in het vizier. Het verschil met de twee grootmachten bedraagt twee punten. Valencia, dat voormalig PSV'er Zakaria Bakkali na 55 minuten liet invallen, is de nummer negen van Spanje.